Izvor: Kurir.rs/RT Balkan
12.01.2023 u 07:47
0

GENERAL SUROVIKIN SMENJEN NAKON TRI MESECA: Valerij Gerasimov imenovan za komandanta ruskih snaga u Ukrajini, ove detalje nismo znali!

U resoru su naglasili da je povećanje broja rukovodstva Specijalne vojne operacije povezano je sa proširenjem obima zadataka koji se u toku nje rešavaju.

Ruski ministar odbrane Sergej Šojgu imenovao je načelnika Generalštaba Valerija Gerasimova za komandanta združene grupe snaga u Ukrajini.

SUROVIKIN SMENJEN: Gerasimov imenovan za komandanta ruskih snaga u Ukrajini!

„General armije Valerij Gerasimov, načelnik Generalštaba Oružanih snaga Ruske Federacije, imenovan je za komandanta Združene grupe trupa“, navodi se u zvaničnom izveštaju Ministarstva odbrane Rusije.

U izveštaju se precizira se da su njegovi zamenici postali glavnokomandujući Vazdušno-kosmičkih snaga Sergej Surovikin, glavnokomandujući Kopnene vojske Oleg Saljukov i zamenik načelnika Generalštaba Aleksej Kim.

„Glavnokomandujući Vazdušno-kosmičkih snaga Sergej Surovikin imenovan je za zamenika komandanta ruske združene grupe snaga u okviru specijalne vojne operacije“, navodi se u izveštaju.

U resoru su naglasili da je povećanje broja rukovodstva Specijalne vojne operacije povezano je sa proširenjem obima zadataka koji se u toku nje rešavaju. Pored toga, reč je i o potrebi za boljom interakcijom između svih redova ruske vojske, kao i unapređenju kvaliteta podrške i efikasnosti komandovanja i upravljanja trupama.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Gerasimov je strateg za koga se tvrdi da je osmislio „doktrinu Gerasimov“ – kombinovanje vojnih, tehnoloških, informacionih, diplomatskih, ekonomskih, kulturnih i drugih taktika u cilju postizanja strateških ciljeva, piše Mark Galeoti u svom radu „Doktrina Gerasimova i ruski nelinearni rat“.

Autor originalnog rada, Mark Galeoti, izjavio je da je to govor koji je, zbog grešaka u prevodu, pogrešno protumačen u američkoj štampi kao ratoborni, a ne kao odbrambeni strateški predlog.

„Tumačenje čuvene ‘Doktrine Gerasimova’, koja se na Zapadu shvata kao proširena teorija modernog ratovanja ili čak vizija totalnog rata je pogrešno“, piše politikolog Galeoti za „Forin polisi“.

Ukazom predsednika Rusije 9. novembra 2012. godine imenovan je za načelnika Generalštaba Oružanih snaga Ruske Federacije – prvog zamenika ministra odbrane Ruske Federacije.

Gerasimov nosi počasno zvanje Heroj Ruske Federacije.

Odlikovan je ordenom Svetogog Đorđa III i IV stepena, ordenom „Za zasluge pred otadžbinom“ I, III i IV stepena sa mačevima, ordenom „Za vojne zasluge“, ordenom Časti, ordenom „Za službu Otadžbini u Oružanim snagama SSSR-a“ III stepena.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter