Izvor: HAPPY BSC
27.10.2022 u 21:27
0

„Hegemonija SAD je prestala, starog poretka sveta više nema, a Amerika sa time ne može da se pomiri“, u emisiji „AKTUELNOSTI“ na kanalu TV HAPPY!

U emisiji „AKTUELNOSTI“ na kanalu TV HAPPY razgovarali smo o događajima koji su obeležili 246. dan rata u Ukrajini.

O temama povezanim sa ovim sukobom razgovarali smo sa našim gostima: pukovnikom Miroslavom Španovićem, spisateljicom Radojkom Tmušić i književnikom Željkom Pržuljom.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Radojka Tmušić izjavila je da je hegemonija SAD prestala, ali da amerikanci čine očajničke pokušaje kako bi povratili svoju vlast i moć.

„Sasvim je za očekivati da se konačno podvuče ta linija i ta crta i kaže da je dva i dva četiri. Amerika je od kraja Drugog svetskog rata izazvala veoma mnogo ratova, ubijala je ljude po tuđim državama. Ja sam svedok, i moja generacija, da je jedno vreme sasvim normalno bilo da ni jedan američki građanin ne sme biti uhapšen nigde, on je morao odmah biti vraćen u Ameriku. Ta hegemonija je prestala, starog poretka sveta više nema. Amerika sa time ne može da se pomiri i čini očajničke pokušaje da povrati svoju moć, svoju vlast, i ona neće pitati koliko to košta. Prvo što je uradila je što je potpuno i bukvalno uništila Evropu, uništila je Evropu kao skup zemalja koji su kao neka unija, samo im niko još nije rekao da će se vrlo brzo raspasti ta unija. U Evropi se ne vodi računa o ljudima, Evropljanima, bukvalno, a oni polako mic po mic su pripremljeni na to. Pogledajte, ne možete se kupati gospodo Evropljani, ne možete imati struje dovoljno i sve polako mic po mic ljudi se sa time mire samo ne bili pobedili Putina jer ispada da je Putin za sve kriv. U ovom nenormalnom prikazu stvarnosti u svetu koji i dalje gura Amerika, svako zlo koje oni čine, predstavljaju kao da je Rusija kriva za to zlo. Počev i od Ukrajine, sprema se sada i priča o Tajvanu itd“, smatra Radojka Tmušić.

„Sada je lažno zatišje na frontu, Ukrajinci se presabiraju zato što su Rusi prvi put napravili ozbiljnu odbranu“, u emisiji „AKTUELNOSTI“ na TV HAPPY

Pukovnik Miroslav Španović podsetio je da su sve imperije na svom kraju najviše zla nanosile.

„Sve velike imperije su na svom kraju bile najžešće, najviše su zla nanosile. Od rimske imperije, od Vizantije, od Osmanskog carstva. To je karakteristika imperije, da kada na kraju vide da ne mogu da sačuvaju, ovog trenutka unipolarni svet kako je to rekao predsednik Rusije Vladimir Putin, onda dolazi do toga da se tu izazivaju ogromne žrtve. Drugo, da budemo jasni, krajem 1944. godine Zapad i Čerčil su hteli da izvrše plan koji se zvao „Nezamislivo“, pričali smo jednom prilikom o tome. To je plan koji je odmah trebao da pokrene napad na SSSR samo nisu znali, tad nisu imali podatak, da li su rusi imali više od 14 miliona žrtava, nisu imali podatak da su Rusi imali 27 miliona žrtava. I još su cenili njihovi stručnjaci da bi upotreba atomske bombe na teritoriji Rusije zbog stepe bila slaba i onda je odlučeno da se napadne Japan atomskim bombama“, rekao je Španović

Pukovnik je podvukao da medijska imperija Zapada je ta koja širi propagandu i da je sama dovela do toga da joj se više i ne veruje.

„Medijska imperija zapada je vrlo interesantna. Mi koji smo preživeli 1999. godinu znamo ko je bio i Džejmi Šej i ko je bila ona Hrvatica koja je poželela američkim pilotima vedro nebo nad Srbijom. Medijska imperija Zapada je prestala da se bavi novinarstvom, to je problem. Kada se novinari počnu baviti propagandom, što radi medijska imperija Zapada, onda automatski morate da krenete od toga da ne govore istinu. Čim ne govorite istinu, ta medijska imperija Zapada je upravo to sada napravila, pre se verovalo, sada se njima više njima i ne veruje. Sada se traže drugi podatci. Pogledajte šta se radi po Evropi sad. Nama nisu ni javili da su bile demonstracije u Francuskoj pa smo videli kako biju francuski policajci demonstrante, isto i u Nemačkoj, širom Evrope. Gledamo šta se radi ali to do nas teško dolazi jer medijska imperija Zapada je dobila svoj zadatak. Oni su izmislili da će Rusi za tri dana pobediti, kada se to nije desilo oni su rekli: „Evo Rusi nisu uspeli, sada mi moramo pomoći Ukrajini svim snagama“. A šta oni u stvari rade? Znate li šta su napravili u Ukrajini? Ukrajinci su već prodali i LNR i DNR, 60 odsto rudnika kompletne Ukrajine se sada nalazi u rukama LNR i DNR, a oni su već prodali sve te i rudnike i zemlju. Trećina poljoprivredne zemlje u Ukrajini je Američka da bi opravdali sve te kredite. To je sve napravila ta medijska imperija Zapada, obećavajući nešto što će biti, ali neće biti, jer od toga nema ništa“, izjavio je Španović.

„Ukrajina je kamen u zapadnoj ruci za razbijanje ruske glave“, u emisiji „AKTUELNOSTI“ na kanalu TV HAPPY!

Željko Pržulj izjavio je da su svetske institucije degradirane i da više maltene ne postoje.

„Meni se čini da je sve degradirano, da svetske institucije više ne postoje. Kada Ujedinjene nacije ne znaju da se postave kao glavni pregovarač koji će da spreči rat, onda tu nema šta drugo. Kada je sve spalo da to uradi neki predsednik Turske… Danas vlada medijska, onaj ko drži medije on je svedok. Rusija uspeva da brzo otkrije zločince i da otkrije žrtve i to je ono što će spasiti čitavu situaciju. A to svetske insitucije koje su urušene, znate vi stavljate ljudima sankcije koje se vama vraćaju, sami sebi uvodite sankcije, vi određujete cenu po kojoj će vam neko nešto prodati, to je van svake pameti“, smatra književnik.

Emisije „AKTUELNOSTI“ možete pratiti i na zvaničnom youtube kanalu: Aktuelnosti TV Happy

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter