Izvor: Kurir.rs
26.08.2023 u 19:56
0

HOROR: Kanađanin preko interneta prodavao otrov, u Britaniji 88 osoba preminulo!

Kenet Lo osumnjičen da je poslao više od 1.200 paketića opasnih hemikalija potencijalnim samoubicama u čak 40 zemalja glosa Osumnjičeni je u maju uhapšen u Ontariju Policija u Velikoj Britaniji je pokrenula istragu o smrti 88 osoba za koje se veruje da su preko interneta sa jednog sajta koji je registrovan u Kanadi kupile otrov pomoću kog su izvršile samoubistvo!

Iza tog sajta stoji Kanađanin Kenet Lo (57), za koga se veruje da je poslao više od 1.200 paketića sa opasnim hemikalijama osobama koje su želele da izvrše samoubistvo u čak 40 zemalja.

Istraga u pet država

Kenet Lo je uhapšen u maju u Ontariju i protiv njega je podignuta optužnica sa dve tačke – za savetovanje i pomaganje pri samoubistvu. Tužilaštvo, kako je preneo Skaj njuz, veruje da je Kanađanin preko interneta distribuirao supstance osobama koje su bile izrazito rizične od samopovređivanja.

Istraga je u međuvremenu proširena i na Veliku Britaniju, gde su nadležni utvrdili da su ukupno 272 osobe na teritoriji Ujedinjenog Kraljevstva sa sajtova registrovanih u Kanadi pazarile razne supstance u periodu od dve godine, do aprila 2023.

Od tih 272 osoba, njih 88 je preminulo!

– Istražujemo svaki slučaj posebno. Istraga je i dalje u početnoj fazi – naveo je portparol policije.

Regionalna policija u Ontariju je saopštila da je osumnjičeni preko interneta prodavao „belu kristalnu supstancu“, koja se ponekad koristi u preradi hrane i koja snižava nivo kiseonika, može da izazove problem sa disanjem i dovede do smrti ukoliko se koristi u većim količinama. Osim u Velikoj Britaniji, pokrenuta je istraga i u Australiji, Italiji, Sjedinjenim Državama i na Novom Zelandu.

DVADESET TRI GODINE OD UBISTVA IVANA STAMBOLIĆA: Legija organizovao LIKDVIDACIJU, telo mu našli posle 7 meseci

Podrška porodicama

Kreg Tarner, direktor britanske Nacionalne agencije za borbu protiv kriminala (NCA), uputio je saučešće porodicama preminulih:

– Naše misli su uz one koji su izgubili svoje voljene. Učinićemo sve da im pružimo podršku preko posebno obučenih zvaničnika nadležnih službi. Nakon konsultacija sa tužilaštvom, odlučeno je da se pokrene istraga o potencijalnim krivičnim prekršajima. Istraga je u toku – rekao je on.

Kanadski mediji su preneli da će se uhapšeni pojaviti u petak pred sudom.

Prema zakonu u Velikoj Britaniji i Kanadi, zabranjena je pomoć pri samoubistvu i za ovo krivično delo je predviđeno do 14 godina robije.

Apel oca jedne od žrtava

Odmah blokirati sajtove

Jedan od onih koji je izvršio samoubistvo zahvaljujući otrovnoj supstanci koju je kupio od Keneta Loa jeste Tom Partet iz Mejdenheda u Velikoj Britaniji. On se ubio u oktobru 2021, imao je samo 22 godine. Njegov otac Dejvid rekao je za BBC da je ogorčen zbog propusta policije.

– Vrlo je važno da porodice iz celog sveta razumeju šta se dogodilo i zašto je policija dozvolila da se ovoliko puno smrtnih slučajeva dogodi. Ono što se odmah može učiniti jeste da se blokiraju internet sajtovi koji promovišu samoubistvo kao rešenje za ranjive mlade ljude i uhapse oni koji im pomažu pri samoubistvu – rekao je on.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter