Izvor: Tanjug
05.02.2024 u 10:15
0

ITALIJA JE NAŠA IDUĆA META PRIDRUŽILI SE SAD I BRITANIJI! HUTI upozorili ITALIJANE na POSLEDICE napadnu li JEMEN!

Italija će postati meta ako bude učestvovala u napadima na Jemen, upozorio je danas visoki zvaničnik proiranskih jemenskih pobunjenika Huta. Mohamed Ali al-Huti, šef vrhovnog revolucionarnog komiteta Huta rekao je u intervjuu za italijanski list Republika da Italija mora ostati neutralna u izraelsko-palestinskom sukobu i nastaviti da vrši pritisak na Izrael da zaustavi napade na Pojas Gaze, prenosi Rojters.

On je istakao da je to jedini način da se postigne mir u regionu. Italija je u petak saopštila da će obezbediti komandni kadar za vojnu pomorsku misiju Evropske unije koja će štititi komercijalne brodove od napada jemenskih Huta u Crvenom moru. Mandat ove misije EU, koja će biti pokrenuta sredinom februara, biće zaštita komercijalnih brodova i presretanje napada, ali ne i učešće u uzvratnim napadima na položaje Huta, izjavio je ranije visoki predstavnik EU za spoljnu politiku i bezbednost Žozep Borelj.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter