Izvor: reuters
05.02.2024 u 10:04
0

VLADIMIR PUTUJE U NATO: Putin u zvaničnoj poseti Turskoj, razgovara sa Erdoganom

Ruski predsednik Vladimir Putin posetiće Tursku i sastati se sa turskim predsednikom Redžepom Taipom Erdoganom,saoštile su turske vlasti a prenosi Rojters.
Putinove namere da putuje u inostranstvo su ograničene od prošlog marta kada je Međunarodni Krivični Sud, naložio njegovo hapšenje, zbog namerne deportacije ukrajinske dece u Rusiju, i za ratne zločine. Rusija je negirala optužbe i nazvala nečuvenim i dodala nečuvenim, te naglasila  da je u svakom slučaju pravno nevažeća jer Rusija nije članica MKS.
ALARMANTNO UPOZORENJE NEMACA: Ne garantuju više snabdevanje Ukrajine – evo šta SLEDI
Turska takođe nije potpisnica Rimskog statuta Međunarodnog Krivičnog Suda, tako da Putin može da putuje u Tursku bez straha da će biti uhapšen po nalogu suda.
Od početka specijalne vojne operacije u Ukrajini Turska je nastojala da održi dobre odnose i sa Moskvom i sa Kijevom. Ona je pružila vojnu podršku Ukrajini i izrazila podršku njenom teritorijalnom integritetu, ali se i u principu protivi sankcijama Rusiji.
Ankara nastoji da ubedi Rusiju da se vrati takozvanoj Inicijativi za crnomorsko žito nakon što se Moskva povukla prošlog jula, okončavši godinu dana zaštićenog izvoza iz ukrajinskih luka usred rata. Erdogan je rekao da alternative dogovoru ne mogu pružiti trajno rešenje
PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter