Izvor: TASS
05.02.2024 u 11:51
0

BOGAĆENJE NA NESREĆI NARODA: Ukrajinski oligarsi prisvajaju sredstva EU namenjena za pomoć Kijevu!

Evropska unija odlučila je da Kijevu obezbedi paket pomoći od 50 milijardi evra, svesna da je Ukrajina jedna od najkorumpiranijih evropskih zemalja i da bi ukrajinski oligarsi mogli da prisvajaju fondove EU, Harald Vilimski, lider Austrijske Slobodarske partije (FPO) delegacije u Evropskom parlamentu, rekao je list Heute.

ITALIJA JE NAŠA IDUĆA META PRIDRUŽILI SE SAD I BRITANIJI! HUTI upozorili ITALIJANE na POSLEDICE napadnu li JEMEN!

„Na osnovu odluke Saveta EU, sada ćemo usmeriti još 50 milijardi [evra pomoći] Ukrajini iako znamo da je Ukrajina jedna od najkorumpiranijih zemalja i da oligarsi koriste novac od pomoći“, austrijski poslanik u Evropskom parlamentu (EP) naglasio.

Najnovija anketa javnog mnjenja koju je APA objavila 31. januara pokazuje da je FPO najpopularnija politička partija u zemlji sa 27,3% najviše preferencijalnih glasova.

Lideri svih 27 zemalja EU jednoglasno su 1. februara odobrili izdvajanje 50 milijardi evra iz budžeta Brisela za finansijsku pomoć Kijevu u naredne četiri godine. Nakon što su naterali Mađarsku koja je skeptična prema Ukrajini da odustane od svojih prigovora i odustane od veta, usvojili su predlog Budimpešte za uspostavljanje kontrolnih mehanizama nad rashodima Kijeva. Posle godinu dana, Brisel će ponovo razmotriti to pitanje i, posle dve godine, ponovo će razmotriti obim pomoći Kijevu.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter