Izvor: Tanjug
15.04.2023 u 21:26
1

„SAD GURAJU KIJEV U RAT“: Brazilski predsednik zagrmeo

Brazilski predsednik Luiz Inasio Lula da Silva izjavio je danas, tokom posete Kini, da SAD treba da prestanu da „podstiču“ rat u Ukrajini.

– Sjedinjene Države treba da prestanu da podstiču rat i počnu da govore o miru. Evropska unija treba da počne da priča o miru kako bismo mogli da ubedimo Putina i Zelenskog da je mir u interesu svih i da je rat interesantan, za sada, samo njima dvojici –  rekao je Lula novinarima u Pekingu.

EMISIJA „AKTUELNOSTI“ NA HAPPY TV: „Rusija melje kao parni valjak, neprijatelju nema spasa!

Lula je rekao da je sa kineskim liderom Si Đinpingom razgovarao o formiranju grupe istomišljenika o Ukrajini, odnosno zemalja koje su spremne da pronađu način da sklope mir.

Lula je u petak razgovarao u Pekingu sa kineskim predsednikom, u pokušaju „resetovanja“ kinesko-brazilskih odnosa, koji su bili napeti pod bivšim liderom Žairom Bolsonarom.

Lulin put u Kinu je uglavnom fokusiran na trgovinu i kineske investicije koje mogu pomoći brazilskoj ekonomiji da se vrati na pravi put.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “„SAD GURAJU KIJEV U RAT“: Brazilski predsednik zagrmeo”

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter