Izvor: Tanjug
15.04.2023 u 21:45
1

„MMF I G7 ĆE NAM USKOČITI U POMOĆ“: Kijev dobio obećanje

Novi međunarodni ekonomski paket podrške daće Ukrajini veće samopouzdanje da može da odnese pobedu nakon ruskog napada, usled straha da bi rat mogao da potraje duže nego što se očekivalo, rekao je danas ukrajinski ministar finansija Serhij Marčenko.

On je rekao da je grupa ministara finansija iz G7 pružila uveravanja tokom nedelje susreta Međunarodnog monetarnog fonda i Svetske banke u Vašingtonu da će podržati Kijev koliko god to bude potrebno, što je pomak u odnosu na prošlu godinu kada je postojao pritisak na Ukrajinu da pristane da se okonča rat.

NEKA SE KIJEV POMIRI: Bahmut je konačno ruski

On je istakao da je novi paket ekonomske pomoći u vidu četvorogodišnjeg zajma od 15,6 milijardi dolara MMF od „ključne“ važnosti za Ukrajinu.

– To nam znatno pomaže jer nam pruža sigurnost da će MMF, sa zemljama G7 i ukrajinskim saveznicima, uskočiti sa novcem i pokriti naše potrebe za naredne četiri godine –  rekao je Marčenko.

Marčenko je naglasio ukrajinsku zahvalnost američkoj ekonomskoj i vojnoj pomoći, u iznosu od oko 50 milijardi dolara od početka rata.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “„MMF I G7 ĆE NAM USKOČITI U POMOĆ“: Kijev dobio obećanje”

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter