Izvor: Tanjug
15.04.2023 u 22:39
0

„POTREBAN JE MIR I JEDINSTVO NAŠE CRKVE“: Mitropolit Pavel poslao jaku poruku iz kućnog pritvora

Ukrajini je potreban mir i jedinstvo oko crkve, poručio je u video obraćanju iz kućnog pritvora mitropolit Pavel, iguman Kijevo-pečerske lavre.

– Iz izvora svetog Pravoslavlja, Kijevo-pečerske lavre, hoću svima da poželim zdravlje, mir i dugovečnost. Uvek smo se molili i danas produbljujem svoje molitve za našu zemlju, kojoj je tako potreban mir i jedinstvo oko crkve –  rekao je Pavel u video poruci.

EMISIJA „AKTUELNOSTI“ NA HAPPY TV: „Rusija melje kao parni valjak, neprijatelju nema spasa!

Nova runda sukoba oko Kijevo-pečerske lavre počela je obaveštenjem Ministarstva kulture Ukrajine upućenom Ukrajinskoj pravoslavnoj crkvi o jednostranom raskidu ugovora o zakupu manastira, zbog čega su monasi morali da napuste Lavru 29. marta.

Ministar kulture Ukrajine Oleksandar Tkačenko rekao je da monasi mogu da ostanu u Lavri pod uslovom da pređu u raskolničku Pravoslavne crkve Ukrajine.

Međutim, iguman Kijevo-pečerske lavre, mitropolit Pavel, koji je potom stavljen u kućni pritvor na dva meseca, rekao je da oko Lavre ne može biti kompromisa, kao i da je za jednostrani raskid ugovora o zakupu potrebna odluka suda.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter