Izvor:
07.04.2024 u 20:17
0

IZRAEL SPREMAN ZA RAT SA IRANOM: „Znamo kako da snažno delujemo“

Načelnik štaba Izraelskih odbrambenih snaga (IDF) general-potpukovnik Herci Halevi izjavio je danas da je izraelska vojska pripremljena da deluje protiv Irana i u napadu i u odbrani, odgovarajući na pretnje Teherana da će odgovoriti na ubistvo najvišeg oficira Korpusa Iranske revolucionarne garde u Siriji koje je navodno počinio Izrael. 

„Pripremili smo se za ovo, imamo dobre odbrambene sisteme, znamo kako da snažno delujemo protiv Irana na bližim i udaljenim mestima“, naveo je Halevi, preneo je Tajms of Izrael. Halevi ističe da je od početka rata u Pojasu Gaze, Iran pokušavao da se sakrije od direktnog učešća u njemu, ali da se zna da Teheran usmerava i finansira svoje zastupnike u regionu, od militantne grupe Hezbolah u Libanu, preko Judeje i Samarije do Jemena.

„Iran ne preti samo Izraelu, već celom zapadnom i arapskom svetu, Iran je bio i ostao veliki globalni problem“, naveo je Halevi. Halevi je istakao da je Izrael u ratu na više frontova i da izraelska vojska mora da bude uvek spremna.

„Trupe IDF su pripremljene i deluju u svim arenama, na jugu, na severu, u Judeji i Samariji i na udaljenijim arenama“, rekao je Halevi. Prema njegovim rečima, Izrael sarađuje sa SAD i strateškim partnerima u regionu. 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter