Izvor: RT Balkan
07.04.2024 u 19:22
0

TRAMP ĆE PRIZNATI KRIM I DONBAS KAO DEO RUSIJE? Pojavili se detalji privatnog razgovora, ovo će biti PLAN ZA MIR

Bivši predsednik Sjedinjenih Država Donald Tramp rekao je privatno da bi mogao da okonča rat u Ukrajini tako što bi primorao Kijev da prihvati da su Krim i Donbas delovi Ruske Federacije, prenosi Vašington post, pozivajući se na izvore.

Po rečima Trampovih sagovornika i ljudi koji su razgovarali s njegovim savetnicima, predlog nekadašnjeg lidera Amerike i kandidata za novi mandat u Beloj kući je da Ukrajina odustane od prava na Krim i Donbas u korist Rusije.

„Vašington post“ konstatuje da je ovaj plan dijametralno suprotan politici aktuelnog predsednika SAD Džozefa Bajdena koji insistira na pružanju vojne pomoći Ukrajini.

Inače, Tramp je tokom predizborne kampanje više puta obećavao da će rešiti sukob u Ukrajini i to za 24 sata ako ponovo postane predsednik, doduše bez iznošenja detalja na koji način bi to učinio.

Izvori američkog lista tvrde da Tramp misli da Rusija i Ukrajina „žele da sačuvaju obraz i žele izlaz“ iz trenutne situacije, kao i da bi stanovništvu Donbasa i na Krimu odgovaralo da budu deo Rusije.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter