Izvor: Kurir.rs
24.10.2023 u 07:43
0

IZRAEL STVORIO SPECIJALAN „ODRED SMRTI“: Super tajne špijunske snage udružile se sa elitnom jedinicom

Elitni odred smrti nazvan po ‘večnom Izraelu’ poslat je spiskom za odstrel.

IZRAEL POTVRDIO: Dva taoca oslobođena iz zarobljeništva Hamasa

Formiran je novi izraelski elitni odred smrti, koji je poslat na teroriste Hamasa.

Super tajne špijunske snage Mosada udružile su se sa elitnom jedinicom Šin Bet, formirajući grupu specijalnih snaga pod nazivom Nili. A njihova misija broj jedan je da ispuni zadatke prema veoma specifičnoj listi za odstrel pripadnika Hamasa.

Grupa je dobila zadatak da progoni i ubije svakog člana Hamasa koji je imao bilo kakvu ulogu u masakru 7. oktobra koji je započeo rat između Izraela i terorističke grupe.

Uprkos tome što su ga oformile dve ključne grupe, Nili će zapravo funkcionisati nezavisno od drugih komandnih i kontrolnih jedinica, izveštava „Jerusalem post“. Smatra se da je prvo ime na listi neuhvatljivi Muhamed Deif, koji je do sada preživeo nekoliko pokušaja atentata.

On je vojni komandant grupe, dok se smatra da je u njoj i vođa političkog krila terorističke grupe Jahja Svinar. Poznat je kao palestinski „Bin Laden“, a smatra se da je bio čovek koji je organizovao pokolj 1.300 Izraelaca pre dve nedelje.

Šokantno, takođe se ispostavilo da je imao operaciju dok je bio u zatvoru u Izraelu, kada su mu izraelski hirurzi uklonili tumor na mozgu. U zatvoru je proveo 24 godine, ali je pušten 2011. tokom razmene zatvorenika za dugogodišnjeg taoca Gilada Šalita, prenosi „Dejli Star“.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter