Izvor: Tanjug
23.10.2023 u 22:40
0

IZRAEL POTVRDIO: Dva taoca oslobođena iz zarobljeništva Hamasa

 Izrael je potvrdio da su oslobođena dva taoca iz zarobljeništva Hamasa, ali je naveo da nije učestvovao u tom procesu, preneli su izraelski mediji.

Međunarodni komitet Crvenog krsta saopštio je da je pomogao da se olakša oslobađanja talaca i da je omogućio njihov transport iz Gaze.

Kako navode mediji, oslobođene su Nurit Kuper (79) i Jahved Lifšic (85).

Izraelski Kanal 12 je naveo da su porodice Kuper i Lifšic obaveštene o njihovom puštanju iz zarobljeništva Hamasa.

GRUPA HAMAS IZNELA OPTUŽBE: „Izrael ubio našeg visokopozicioniranog člana u zatvoru“

Oboje su otete iz domova u kibucu Nir Oz, ali su njihovi supruzi ostali u Gazi.

Portparol militantnog krila palestinskog Hamasa Al Kasam, Abu Ubaidar rekao je danas da su, uz posredovanje Egipta i Katara, puštena dvojica zarobljenika iz Pojasa Gaze.

„Oslobodili smo dva zarobljenika, Nurit Kuper i Jahved Lifšic iz humanitarnih i medicinskih razloga“, rekao je Ubaida, prenosi palestinska TV Al Aksa.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter