Izvor: Kurir.rs
15.12.2023 u 13:43
0

IZRAELCI VOJNICI PEVALI U DŽAMIJI: Upali su naoružani, a onda pustili PESMU preko razglasa (VIDEO)

Izraelske odbrambene snage osudile su ponašanje vojnika koji su snimljeni kako pevaju i mole se u džamiji u Dženinu na Zapadnoj obali.

Incident je zabeležen tokom operacije protiv militanata tokom koje je prema navodima palestinskog ministarstva zdravlja ubijeno 11 Palestinaca.

IDF je saopštila da će vojnici biti sankcionisani i dodala da će isto postupati i u drugim sličnim slučajevima zabeleženim u Gazi.

Društvenim mrežama kruži nekoliko video snimaka koji prikazuju scene iz džamije. Na jednom snimku, pesma o odgonu tame, povezana sa aktuelnim jevrejskim festivalom Hanukom, ori se na hebrejskom preko zvučnika u minaretu. Vojnik koja snima se smeje i pridružuje se pesmi.

Na drugom snimku se vidi vojnik u džamiji kako recituju jevrejsku molitvu u mikrofon.

Vojska je potvrdila da su pripadnici oružanih snaga postupili protiv IDF kodeksa ponašanja unutar verske institucije. U saopštenju se navodi da su odgovorni „odmah udaljeni“ iz operativnih aktivnosti.

– Ponašanje vojnika na snimcima je ozbiljno i potpuno je u suprotnosti sa vrednostima IDF – navodi se u saopštenju.

Incidenti u Dženinu nisu prvi put da su izraelski vojnici ukoreni zbog lošeg ponašanja koje je snimljeno i potom objavljeno na društvenim mrežama.

Portparol IDF Danijel Hagari osudio je u nedelju ponašanje vojnika.

– Snage IDF deluju u skladu sa vrednostima i duhom IDF. Od vojnika na bojnom polju se zahteva da se ponašaju profesionalno i etički i mi nećemo praviti kompromise u vezi sa tim. U svakom slučaju video snimci nisu u skladu sa vrednostima IDF-a i biće preduzeti komandni i disciplinski koraci – rekao je Hagari.

Pripadnici IDF, podsetimo, nedavno su greškom ubili heroja koji je pritekao u pomoć žrtvama terorističkog napada na autobuskoj stanici u Jerusalimu.

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter