Izvor: ALO.RS
10.10.2023 u 13:01
1

IZRAELSKA VOJSKA SAOPŠTILA: Palestinski parlament i civilna ministarstva su legitimne mete

Ovo je četvrti dan rata Izraela i palestinske ekstremističke organizacije Hamas čiji su pripadnici u subotu ujutru izveli iznenadni napad iz Pojasa Gaze.

Palestinski parlament i civilna ministarstva u Pojasu Gaze su legitimne mete u ofanzivi protiv Hamasa, saopštila je izraelska vojska.

Podsetimo, do sada je na teritoriji Izraela stradalo više od 900 ljudi, dok je u Pojasu Gaze u uzvratnim udarima izraelskih snaga ubijeno 687 Palestinaca. Time je ukupni broj poginulih stigao do skoro 1.600 žrtava.

„NE OČEKUJE SE NIŠTA DOBRO“: Konzul Srbije u Izraelu o situaciji u Pojasu Gaze

Izraelski premijer Benjamin Netanjahu u ponedeljak je poručio da će udari njegove vojske na Pojas Gaze „promeniti Bliski istok“ i da će „Hamas iskusiti nešto užasno“.

Hamasovci su u iznenadnom napadu uzeli 150 Izraelaca kao taoce i odveli ih na svoju terirtoriju, zapretivši da će ih pobiti ako Izrael nastavi da bez upozorenja izvodi vazdušne udare na civilno stanovništo Pojasa Gaze.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “IZRAELSKA VOJSKA SAOPŠTILA: Palestinski parlament i civilna ministarstva su legitimne mete”

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter