Izvor: Tanjug
24.08.2022 u 16:28
0

Izraelski premijer pozvao je Bajdena da se ne sklapa nuklerani sporazum sa Iranom: „Zapadne zemlje povuku crvene linije, Iranci ih ignorišu i crvene linije se pomere!“

Izraelski premijer Jair Lapid pozvao je američkog predsednika Džozefa Bajdena i zapadne sile da ne sklope nuklearni sporazum sa Iranom o kojem se pregovara.

On je naveo da pregovarači dozvoljavaju Teheranu da manipuliše razgovorima i da bi sporazum bio nagrada za neprijatelje Izraela.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Ocenio je da je sporazum koji je na pomolu „loš dogovor“ i nagovestio da Bajden nije ispoštovao „crvene linije“ koje je ranije obećao da će postaviti, prenosi AP.

„Zapadne zemlje povuku crvene linije, Iranci ih ignorišu i crvene linije se pomere. Sporazum o kojem se pregovara ne ispunjava standarde koje je sam predsednik Bajden postavio, a to je sprečavanje Irana da postane nuklearna sila“, poručio je Lapid.

Bajden želi da oživi nuklearni sporazum irana i svetskih sila iz 2015. godine, kojim je Iranu ponuđeno ublažavanje zapadnih sankcija u zamenu za ograničenje nuklearnog programa.

POKLON OD BAJDENA ZA DAN DRŽAVNOSTI: Nova vojna pomoć Ukrajini od tri milijarde dolara

Prvobitni dogovor je propao nakon što se tadašnji američki predsednik Donald Tramp iz njega povukao krajem 2018. godine i ponovo uveo sankcije Iranu uz snažnu podršku Izraela.

SAD se spremaju da odgovore na „konačan predlog“ EU, na koji je Iran prošle nedelje odgovorio.

Visoki američki zvaničnik saopštio je u ponedeljak Rojtersu da je Iran odustao od nekih svojih glavnih zahteva u pregovorima za obnavljanje sporazuma sa velikim silama uključujući insistiranje da međunarodni inspektori zatvore pojedine istrage njegovog nuklearnog programa, što povećava mogućnost za dogovor.

Iran je insistirao da sporazum može biti spasen samo ako Međunarodna agencija za atomsku energiju (IAEA) odustane od tvrdnji o nuklearnim aktivnostima Teherana, što Vašington i druge zapadne sile smatraju neopravdanim zahtevom.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter