Izvor: Blic/24ur
19.10.2022 u 14:35
0

JEZIVA SCENA: Čuo se snažan prasak – urušio se deo groblja, poispadali kovčezi sa pokojnicima!

Potpuno urušeno groblje sa više desetina kovčega koji vise sa njega. Ovo je bio prizor na koji su Napolitanci naišli u ponedeljak popodne, kada se deo zgrade u kojoj su bile niše za sahranu na njihovom najstarijem groblju srušio usled jake kiše.

Ali ovakva scena je već poznata Napolitancima. U januaru se nešto slično dogodilo u drugom delu grada. Građani krive loše upravljanje gradskim grobljima za nastanak ruševina, u koje su se pretvorili nadgrobni spomenici njihovih najmilijih.

Najmanje desetak kovčega ostalo je da visi u vazduhu nakon što se deo mermerne zgrade srušio na najstarijem groblju u Napulju. Vlasti su stoga ograničile kretanje po groblju Pođoreale i započele istragu. Pošto je prostor u ponedeljak popodne bio zatvoren za posetioce, u nesreći nije bilo povređenih.

SAOPŠTENJE KANCELARIJE ZA KiM: Uređuju se tri srpska pravoslavna groblja

Odbornik Napulja Vincenzo Santagada, koji je odgovoran za održavanje groblja, bio je u blizini u vreme incidenta.

– Pre nego što se zgrada srušila, čuo se snažan prasak, praćen gustim oblakom prašine – opisao je on.

Istovremeno, on je naglasio i da će se uprava pobrinuti za sve formalnosti oko oštećenja i ponovnog sahranjivanja otkrivenih kovčega. Dan nakon toga, odnosno u utorak, ispred groblja su se na protestu okupili ogorčeni i šokirani građani koji za štetu okrivljuju upravu groblja, koja uopšte ne održava te površine.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

– Imali smo sreće što kovčezi moje porodice nisu ispali – rekao je Mauricio Bodi koji je ženu, oba roditelja i tasta sahranio u niše.

I u januaru prošle godine, meštani su se susreli sa sličnim incidentom, kada se na drugom kraju grada srušila i zgrada sa oko 300 grobnih niša, pa ne veruju obećanjima. Upozoravaju da već dugi niz godina glasno pominju da se o grobljima ne vodi računa. Istovremeno, uz njih stoje i neki političari.

Regionalni odbornik iz partije Evropa Verde Frančesko Emilio Boreli takođe je na svom Fejsbuk profilu ukazao na nedostatke nege nakon novog urušavanja grobnih niša u Pođorealeu. „Groblja su se previše godina loše upravljala i prepuštala sama sebi, pa su zato postala žrtve prevaranta i profitera“, podržao je mišljenje naroda.

Italijanske porodice „izgubile“ su i svoje pokojnike prošlog februara, kada je 200 kovčega palo u more zbog klizišta ispred primorskog grada Kamoglija na severu Italije. Zemlja je sa sobom povukla i dve kapele.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter