Izvor: Alo.rs
16.11.2023 u 10:14
0

JEZIVE SCENE UBIJANJA: Hamasovac snimao kako ubija Izraelce I PRAVIO SELFI

Na istočnom delu Gaze, ujutro 7. oktobra, nekoliko minuta nakon svitanja, grupa Hamasovih militanata čeka.

Neki su ukrcani u beli kamionet, drugi na motorima.

Prolaze kroz nekoliko završnih provera, proveravaju da li snimaju video i da li im oružje spremno.

Čini se da je eksplozija u daljini signal za kretanje.

IZRAELCI OSVOJILI KLJUČNU TAČKU U GAZI: Tu se Hamas obučavao za NAPAD, objavljen dramatičan snimak zauzimanja teritorije (VIDEO)

Dok jure prema granici, muškarci uzvikuju „Alahu Akbar“, izraz koji na arapskom znači „Bog je velik“.

Nakon tri minuta vožnje, prelaze prvu graničnu ogradu koja Gazu deli od Izraela. Ograda je oštećena, ostavljajući veliki otvor kroz koji prolaze. Teško je znati da li to od eksplozije koja se čula nekoliko trenutaka ranije.

Izraelske odbrambene snage (IDF) dale su CNN-u snimke prvih trenutaka napada koje nude novi pogled na deo operacije Hamasa, pokrenute s istočne granice Gaze.Video dolazi sa telesne kamere jednog od terorista koji je učestvovao u napadu. IDF je rekao da je objavio video kako bi pokazao šta se dogodilo 7. oktobra, dan koji izraelski zvaničnici upoređuju s 11. septembrom, kada je ubijeno, procenjuje se, 1.200 ljudi, a više od 200 njih uzeto je za taoce.

Snimljeni tuneli u Gazi, puni natpisa po zidovima

Ovo je prvi put da je Izrael javno objavio snimke Hamasovih tunela u Gazi. Nije jasno da li ista osoba koristi kameru na podzemnom snimku veće prostorije koja služi kao veza koja vodi do niza užih tunela. Žice prolaze duž okna, iako nema vidljive gornje rasvete. Umesto toga, jedina svetla tačka dolazi od svetiljke. Neke stvari leže na podu, zajedno s nekoliko plavih bačvi.

U jednom trenutku ljudi pod zemljom usmeravaju baterijsku lampu u duboko strmovito okno s merdevinama koje se protežu duž jedne strane. Betonski zidovi ispisani su crvenom bojom u spreju.

– Ono što je skriveno je daleko gore – piše na jednom mestu.

Video napada neprekinut je snimak od 100 minuta koji počinje pre napada i nastavlja se dok se kamera ne zaustavi.

CNN je geolocirao lokacije koje se vide na snimku i potvrdio da odgovaraju drugim snimcima napada. Dok grupa prolazi prvu graničnu ogradu, napadač s kamerom više puta viče: „Idi desno!“

Čini se da zna kuda ide, što ukazuje na dubinu planiranja i koordinacije.

Manje od dva minuta kasnije, militanti prelaze drugu sigurnosnu ogradu. U Izraelu su, te idu prema kibucu, jureći zemljanim putevima između oranica. Mnogi su na motociklima. Većina militanata ima puške poput AK-47, dok neki nose bacače raketa na leđima.

Nakon otprilike 15 minuta kamioni se zaustavljaju dok napadač otvara vatru prema izraelskim zgradama u daljini. Grupa zastaje, a jedan od njih govori da se ne puca u vazduh jer se troši municija.

U jednom trenutku grupa zahvaljuje Bogu što je stigla dovde i pita se gde su izraelski vojnici. Do sada je njihovo kretanje gotovo neometano preko izraelske teritorije.

Na polju u blizini izraelskog grada Kisufima napadač s kamerom na telu izlazi iz automobila i ide napred preko polja s drugim militantima. Pokrivaju se dok idu napred, pucajući dok se kreću.

Snimio kako ubija izraelskog vojnika, a posle i svoju smrt

Na snimku se vidi kako napadač puca na izraelskog vojnika te ga, pucanjem iz neposredne blizine, usmrćuje.

Dok ga drugi militanti sustižu, napadač otima izraelskom vojniku pušku „tavor“. Napadač okreće kameru prema sebi za „selfi“ video. On se raduje dok se drugi pridružuju slavlju.

Nekoliko trenutaka kasnije govori u kameru koja deluje kao da je postavljena na njegovu kacigu. Daje svoje ime i kaže da ima 24 godine. On je otac i kaže da je ubio dvojicu izraelskih vojnika. Od Boga traži pobedu i „zasluženo mučeništvo“.

Odavde grupa napreduje na motorima jureći gotovo praznim izraelskim ulicama.

Naoružani napadač viče od radosti dok prolazi pored tela Izraelaca koja leže na ulici. Njegov talas napada nije bio prvi; drugi teroristi su došli do ovog mesta pre njega. Kad je motociklom skrenuo iza ugla, dolazi do autobuske stanice koja je mogla da vidi u jednom od najranijih video-zapisa koji su izašli nakon napada.

Nekih sat vremena teroristi se neometano kreću Izraelom. Prešli su petnaestak kilometara. Stigli su do vojne baze u blizini kibuca Re’im. Naoružani napadač puca, a neko iz baze uzvraća paljbu.

Čovek vrišti kada je pogođen i pada na tlo blizu oružja. Kamera se lagano pomera napred-nazad dok disanje postaje brzo i plitko.

Njegova uloga u terorističkom napadu privedena je kraju.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter