Izvor: HappyBSC
09.04.2022 u 15:17
0

JOŠ JEDNO MESTO U UKRAJINI POSTAJE GRAD DUHOVA! Beživotna tela se samo GOMILAJU, potpuno iskasapljeni, streljani i u lokvama krvi

Tela 132 civila pronađena su ubijena na novom potencijalnom ruskom mestu zločina u Ukrajini, saopštili su danas zvaničnici, dok snage Kijeva nastavljaju da osujećuju ambiciju Moskve da se pridruži Krimu i Donbasu.

Pobijeni civili pronađeni su u Makarivu, gradu u Kijevskoj oblasti i oko 30 milja zapadno od prestonice. Svi su umrli od prostrelnih rana, kasapljenja i ostavljeni da leže.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Otprilike 40 odsto grada je uništeno, prema izveštajima, koji su usledili nakon što su ga ukrajinske trupe ponovo zauzele od ruske okupacije 22. marta. Zvaničnici od tada broje mrtve. Slični prizori pronađeni su u obližnjem gradu Buča, gde otkriveno je više od 400 mrtvih civila. Većina je takođe bila streljana i krvnički ubijena.

Radnici su iskopali tela iz masovne grobnice u prigradskom gradu, pošto su se pojavili grafički dokazi o desetinama ubistava nakon povlačenja ruskih snaga.

Do toga dolazi i nakon što su dve ruske rakete pogodile železničku stanicu u istočnom gradu Kramatorsku, ubivši najmanje 52 osobe koje su pokušavale da pobegnu na zapad.

„Od juče smo pronašli 132 civila koje su ubili ruski orci“, rekao je na televiziji Vadim Tokar, starešina sela Makariv.

On je dodao da je 40 odsto grada uništeno, rekavši da neće biti moguće obnoviti mnoge zgrade.

Slike iz grada – koji se nalazi 28 milja jugozapadno od Buče – prikazuju scene razaranja koje su postale previše uobičajene u Ukrajini.

Kuće leže u ruševinama od artiljerijske vatre, iskrivljeni metal od uništene vojne opreme nizaju se po ulicama, a meštani šetaju među ruševinama.

ZELENSKI PRIZNAO KAKO OSEĆA MRŽNJU PREMA RUSIJI: Kad vidim ove slike pred očima. Ubijena deca bez nogu, bez ruku. To je ljutnja, to je strašno

Na jednoj fotografiji koju su objavile ukrajinske snage teritorijalne odbrane, prikazan je tinejdžer kako leži licem nadole u ​​šumi. Zvaničnici su rekli da su mu ruke bile vezane i da je pogođen u leđa. U drugom, granata je pričvršćena za par dvostrukih vrata u očiglednoj minskoj zamci koju su postavile ruske snage u povlačenju.

Policija je ranije ove nedelje saopštila da je pronašla najmanje 20 tela u Makarivu. U selu Andriivka, meštani su rekli da su Rusi stigli početkom marta, uzeli telefone meštana i priveli, a zatim pustili neke ljude.

Druge je zadesila nepoznata sudbina. Neki su opisali smeštaj nedeljama u podrumima koji se inače koriste za skladištenje povrća. U Buči se još prikupljaju tela. Radnici groblja počeli su u sredu da utovaruju više od 60 tela u kamion za prevoz namirnica kako bi mogli da budu odvezeni u objekat na dalju istragu.

Rusija je lažno tvrdila da su scene u Buči montirane.

Makariv je takođe blizu autoputa E40, koji je prošle nedelje bio poprište užasnijih otkrića, kada su istražitelji Bi-Bi-Sija pronašli 13 tela civila duž jedne kratke deonice puta.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter