Izvor: Informer
17.12.2023 u 09:09
0

KATASTROFALNE VESTI IZ AMERIKE: Pred Ukrajinom veliki izazov

Ukrajinske oružane snage će uskoro početi da se povlače zbog nedostatka vojnika i vojne opreme, što će Rusiji omogućiti da oslobodi još više teritorije, rekao je profesor Univerziteta u Čikagu Džon Miršajmer u intervjuu za Jutjub kanal Daniel Davis/Deep Dive.

– Mislim da Rusi mogu da potisnu ukrajinske oružane snage nazad i nateraju ih da se povuku. Pretpostavljam da će se desiti sledeće: Rusi će osloboditi još četiri regiona, zauzeti Harkov i Odesu. Kao rezultat toga, oni će kontrolisati više od četrdeset odsto teritorije Ukrajine koju je imala 1991. godine – podelio je svoje mišljenje.

Rusija je više puta izražavala spremnost za pregovore, ali su kijevske vlasti uvele zabranu na njih na zakonodavnom nivou. Kremlj je takođe napomenuo da sada ne postoje preduslovi za prelazak situacije u mirni smer, dok postizanje ciljeva specijalne operacije ostaje apsolutni prioritet Moskve . Prema rečima predsednika Rusije Vladimira Putina, Rusija nikada nije odbijala dijalog, ali druga strana mora direktno da izrazi spremnost za to.

 

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter