Izvor: BSC HAPPY/SPUTNJIK
17.12.2023 u 08:59
0

PUTIN: Posle raspada SSSR-a Zapad želeo da uništi i Rusiju!

Posle raspada SSSR-a Zapad je hteo da uništi Rusiju, izjavio je predsednik Rusije Vladimir Putin i dodao da je početkom 2000-ih godina imao naivnu predstavu o tome kako se Zapad odnosi prema Rusiji.

– Bio sam naivan. Reći ću vam potpuno iskreno, kada se osvrnem unazad, uprkos činjenici da sam skoro 20 godina radio u organima bezbednosti i spoljnoj obaveštajnoj službi Sovjetskog Saveza, uprkos činjenici da sam kasnije bio zamenik gradonačelnika Sankt Peterburga, direktor FSB, sekretar Saveta bezbednosti, pa čak i predsednik Vlade u početnoj fazi, još uvek sam imao naivnu predstavu da ceo svet, a pre svega… takozvani civilizovani svet shvata šta se desilo sa Rusijom. Da je ona postala potpuno druga zemlja, da više nema ideološke konfrontacije, što znači da nema osnova za konfrontaciju – rekao je Putin za televiziju „Rusija 1“.
Putin je istakao da je video negativne korake u politici zapadnih zemalja prema Rusiji, posebno da je očigledna bila podrška separatizmu i terorizmu na teritoriji Rusije.
– Ali sam ja, u svojoj naivnosti, verovao da je to jednostavno inercija razmišljanja i delovanja – navikli su da se bore protiv SSSR-a i nastavljaju – objasnio je Putin.
Međutim, realnost je bila potpuno drugačija, ocenio je ruski lider.

– Realnost je bila takva, kasnije sam se potpuno uverio u to, da su posle raspada Sovjetskog Saveza (na Zapadu) mislili da treba da budu strpljivi i unište i Rusiju – istakao je Putin.

Tako velika zemlja, sa prilično velikim stanovništvom, Zapadu nije bila potrebna, objasnio je on.
– Bolje je da se, kako je predlagao poznati američki političar (Zbignjev) Bžežinski, (Rusija) podeli na pet delova i ti delovi posebno potčine i iskoriste resursi. Polazeći od toga da svi odvojeno neće imati nezavisnu težinu, nezavisan glas i neće braniti svoje nacionalne interese, kako to čini ujedinjena ruska država. Tek kasnije sam to shvatio. A prvobitni pristup je bio prilično naivan – zaključio je Putin.
PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter