Izvor: BSC Happy
03.04.2023 u 15:39
0

KIJEV SAMOUVERENO: „Vraćamo se na Krim!“

Visoki ukrajinski zvaničnik u nedelju je izneo niz koraka koje će vlada u Kijevu preduzeti nakon što ta zemlja povrati kontrolu nad Krimom, uključujući demontažu strateškog mosta koji povezuje zaplenjeno crnomorsko poluostrvo sa Rusijom.

Aleksij Danilov, sekretar ukrajinskog Saveta za nacionalnu bezbednost i odbranu, objavio je plan dok se ukrajinska vojska priprema za prolećnu kontraofanzivu u nadi da će postići nove, odlučujuće dobitke nakon više od 13 meseci rata kako bi se okončala ruska invazija u punom obimu.

Moskva je 2014. anektirala Krim od Ukrajine, ali ga većina sveta ne priznaje kao rusku teritoriju.

Budući status poluostrva biće ključna karakteristika u svim pregovorima o okončanju trenutnih borbi. Kremlj je zahtevao da Ukrajina prizna suverenitet Rusije nad Krimom i da prizna druge kopnene dobitke koje je Moskva napravila kao uslov za mir.

„NEVIN SAM“: Hašim Tači moli za milost!

Kijev je isključio bilo kakve mirovne pregovore sa Moskvom dok ruske trupe ne napuste sve okupirane teritorije, uključujući Krim.

Danilov je predložio krivično gonjenje Ukrajinaca koji su radili za administraciju koju je imenovala Moskva na Krimu, dodajući da će se neki suočiti sa krivičnim prijavama, a drugi će izgubiti državne penzije i biti zabranjeni da obavljaju javne poslove.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter