Izvor: Sputnjik
19.07.2022 u 13:51
0

KINESKA VOJSKA UPOZORILA AMERIKU! Povucite plan prodaje oružja Tajvanu i prekinite vojne veze!

Peking zahteva da SAD odmah povuku plan prodaje oružja Tajvanu i prekinu vojne veze sa ostrvom, rekao je portparol Ministarstva odbrane Kine Tan Kefei i naglasio da će u suprotnom, američka strana biti jedina odgovorna za podrivanje odnosa između Kine i SAD i mira i stabilnosti u Tajvanskom moreuzu.

KINA PORUČILA AMERICI: Snosićete posledice!

Ministarstva spoljnih poslova i odbrane u Pekingu oštro su osudila odobrenje Bajdenove administracije za novu prodaju američkog oružja Tajvanu.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Posao je vredan 108 miliona dolara i uključuje delove oklopnih vozila i tehničku pomoć, prenosi RT.

– Narodnooslobodilačka armija Kine će preduzeti sve neophodne mere da čvrsto odbrani nacionalni suverenitet i teritorijalni integritet i odlučno osujeti svaki oblik spoljnog mešanja i pokušaje separatista – dodao je pukovnik.

Portparol kineskog ministarstva spoljnih poslova Vang Venbin ocenio je da snabdevanje Vašingtona oružjem ozbiljno podriva suverenitet i bezbednosne interese Kine i ozbiljno narušava kinesko-američke odnose i mir i stabilnost širom Tajvanskog moreuza.

– Kina će nastaviti da preduzima odlučne i snažne mere da čvrsto odbrani svoj suverenitet i bezbednosne interese – dodao je Vang.

Pentagon je objavio da je američki Stejt department dao zeleno svetlo za vojnu transakciju čija se vrednost procenjuje na 108 miliona dolara. Međutim, ova odluka tek treba da dobije odobrenje Kongresa.

Isporuke će uključivati delove za tenkove i druga borbena vozila, kao i usluge tehničke i logističke podrške koje će obezbediti američka vlada kako bi se poboljšala operativnost tajvanske vojske, navodi se u saopštenju američke Odbrambene bezbednosti.

Portparol Stejt departmenta Ned Prajs odbacio je navode Kine, tvrdeći da SAD imaju određene obaveze da snabdevaju Tajvan neophodnim sredstvima za „odbranu“.

– Prema Zakonu o odnosima sa Tajvanom, Tajvanu stavljamo na raspolaganje odbrambene usluge neophodne da zadrži dovoljnu sposobnost samoodbrane. To je u potpunosti u skladu sa našom politikom jedne Kine – rekao je Prajs.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter