Izvor: Srbijadanas.com/HappyBSC
29.05.2020 u 22:17
0

KINESKI ŠEF GENERALŠTABA SVIMA SLEDIO KRV U ŽILAMA: RAT je neizbežan!

General Li Zoučeng, šef štaba kineske vojske je održao govor koji ledi krv u žilama i koji može biti povod za nuklearni rat između SAD i Kine.

OVO MORATE ZNATI

GRAĐANSKI RAT U AMERICI Tramp šalje vojsku na pobunjenike (VIDEO)

EKSKLUZIVAN SNIMAK Pogledajte TIJANU AJFON SA LISICAMA NA RUKAMA! (VIDEO)

OVAKVO UNIŠTENJE NISTE VIDELI! Ruska avijacija u ZNAK ODMAZDE sravnila DŽIHADISTE u Siriji! (VIDEO)

KAKO SU NASTALI LJUDI Humanoidni hibridi su među nama!

Kina će napasti Tajvan ako ne bude drugog načina da spreči njegovu nezavisnost, upozorio je u petak jedan od glavnih kineskih generala, što predstavlja verbalnu eskalaciju prema ostrvu koje Peking smatra svojom teritorijom.

Govoreći u parlamentu povodom 15. godišnjice protivsecesijskog zakona, Li Zuocheng, šef združenog štaba i član središnjeg vojnog poverenstva ostavio je otvorena vrata za upotrebu sile.

Taj zakon iz 2005. zakonska je osnova za vojnu akciju protiv Tajvana ako se otcepi ili to pokuša učiniti. Ratno poprište bi u tom slučaju postao Tajvanski tesnac.

– Ako mirno ujedinjenje ne bude moguće, oružane snage će s celom nacijom, uključujući stanovnike Tajvana, preduzeti sve nužne mere da odlučno skrše bilo kakve separatističke planove ili poteze – rekao je Li.

OBAVEZNO PROČITAJTE

AMERI U PANICI: Rusi grade novu vojnu bazu u Siriji! Putinova vojska će marincima biti trn u oku! (VIDEO)

NESTALE POD MISTERIOZNIM OKOLNOSTIMA Osam civilizacija za kojima se i danas traga!

BIZARNO! KAD NEMAŠ MASKU, STAVI GAĆE NA GLAVU! Skinula se u pošti zbog korone! (VIDEO)

LEGENDE, MITOVI I TEORIJE ZAVERE O TITU Evo šta je od svega toga istina!

Iako Kina nikada nije isključivala upotrebu sile kako bi vratila Tajvan pod svoju kontrolu, jako je retko da neki visoki i aktivni vojni zvaničnik tako otvoreno preti na nekom javnom događaju.

Lijeva izjava posebno je osetljiva nakon što je Kina donela novi zakon o nacionalnoj bezbednosti Hongkonga.

Li je jedan od nekoliko kineskih vojnih zvaničnika s ratnim iskustvom koje je stekao u kineskoj invaziji na Vijetnam 1979.

Tajvan je za Kinu jedno od najosetljivijih teritorijalnih problema. Peking kaže da se radi o kineskoj provinciji i osuđuje američku potporu tom ostrvu.

Amerika ima potpisan ugovor i obavezu da brani Tajvan u slučaju Kineske agresije, a to svakako može da dovede do direktnog rata između Kine i SAD.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter