Izvor: Kurir
26.05.2024 u 15:55
0

KLIZIŠTE UBILO 670 LJUDI! Haos u Novoj Gvineji, uznemirujući detalji

Međunarodna organizacija za migracije (IOM) procenjuje da je u velikom klizištu u Papua Novoj Gvineji poginulo više od 670 ljudi.

To je novi bilans u odnosu na ranije saopštenu brojku od oko 100 poginulih, jer hitne službe smatraju da pod zemljom više ne može biti preživelih.

Šef IOM u toj zemlji Serhan Aktoprak rekao je da je revidirani broj poginulih zasnovan na proračunima zvaničnika sela Jambali i provincije Enga, gde je više od 150 domova zatrpano u klizištu u petak.

Prethodna procena je bila da je zatrpano 60 domova.

Samo pet tela i noga šeste žrtve pronađeni su do danas.

Više od 1.200 meštana je evakuisano jer je tlo i dalje nestabilno, a u tom delu zemlje postoji opasnost i zbog plemenskog rata.

Vlada razmatra da li je potrebno da zatraži međunarodnu pomoć.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter