Izvor: Tanjug
07.11.2023 u 14:26
0

KRALJ ČARLS SE PRVI PUT OBRATIO PARLAMENTU: Uputio podršku Ukrajini, Izraelu i NATO savezu

Britanski kralj Čarls izjavio je danas, u svom prvom obraćanju britanskom parlamentu otkako je stupio na tron, da će London podržati Ukrajinu, raditi na jačanju NATO saveza, ali i da će odgovorni "snositi posledice varvarskog terorizma protiv naroda Izraela".

Kralj, koji je služio i u kraljevskoj mornarici i ratnom vazduhoplovstvu, odao je poštu majci Elizabeti za službu i posvećenost naciji.

„Moji ministri će raditi blisko sa međunarodnim partnerima da podržimo Ukrajinu, ojačamo NATO savez i rešimo najteža bezbednosna pitanja. U ovo ulaze i posledice varvarskih terorističkih dela počinjenih protiv izraelskog naroda, zatim, obezbeđivanje humanitarne pomoći Gazi i podršku i stabilnost Bliskom istoku“, poručio je Čarls.

Priznajući „značajne dugoročne izazove“ koje su za Veliku Britaniju stvorile pandemija kovida i ruska invazija na Ukrajinu, on kaže da je prioritet vlade donošenje „teških, ali neophodnih dugoročnih odluka da se zemlja promeni na bolje“.

KRALJ ČARLS JOJ JE UNIŠTIO ŽIVOT: Princeza Dajana je prolazila GOLGOTU, a veštačka inteligencija kaže da bi OVAKO DANAS IZGLEDALA

Čarls se osvrnuo i na Bregzit, rekavši da će vlada „preduzeti mere da načini ekonomiju konkuretnijom na svetskom tržištu“.

On je rekao da će zakon pomoći u promovisanju trgovine i „investicija sa ekonomijama iz najbrže rastućih regiona sveta“.

„Moji ministri će nastaviti trgovinske sporazume sa dinamičnim ekonomija, stvarati radna mesta, samim tim i rast Velike Britanije“, dodao je on.

On kaže da će vlada uspostaviti „nove zakonske okvire za podršku bezbednom komercijalnom razvoju“ potencijalno revolucionarnih tehnologija.

Takođe, Britanija će stvoriti „generaciju bez duvanskog dima“, tako što će zabraniti prodaju cigareta i duvanskih proizvoda deci.

„Zakon će osigurati da deci ispod 14 godina više nikada neće moći da se legalno prodaju cigarete“, ukazao je Čarls.

Kada je reč o ozbiljnim prestupnicima, treba da očekuju i „ozbiljnije kazne“, a policija će imati takva ovlašćenja da može da spreči nove ili teške zločine, kao što je onlajn prestup ili seksualno uznemiravanje.

Biće i novih zakona koji štite javne interese sa ciljem da se spreči novi napad na Mančester Arenu.

Kralj Čarls dodaje da će se vlada nadovezati na prošlogodišnji Zakon o ilegalnoj migraciji u borbi protiv „opasnih i protivzakonitih“ malih brodskih prelaza u Lamanšu.

„Moja vlada će, u svakom pogledu, gledati da održi dugotrajne odluke, u interesu budućih generacija“, poručio je Čarls.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter