Izvor: Kurir.rs
03.10.2023 u 09:26
0

LAVROV IZNEO JASAN STAV: Nadam se da ništa neće uništiti naše vekovne veze!

Šef ruske diplomatije se osvrnuo na situaciju u Nagorno Karabahu rekavši da Rusija tesno sarađuje sa Azerbejdžanom i drugim partnerima kako bi se situacija u toj oblasti stabilizovala.

Ministar inostranih poslova Rusije Sergej Lavrov izrazio je nadu da „nikakve privremene administracije u Jerevanu“ neće uništiti veze koje već vekovima postoje između ruskog i jermenskog naroda.

Tim rečima je prokomentarisao pojedine izjave iz Jerevana o eventualnom istupanju Jermenije iz ODKB ujedno kazavši da je to njen suvereni izbor.

„Ukoliko, kako su saopštili pojedini rukovodioci Jermenije, su razočarani u Rusiju i u ODKB, te požele da pronađu druge kolege kako bi osigurali sopstvenu bezbednost, to je njihov suveren izbor, izbor jermenskog rukovodstva. Ali svejedno se nadam da veze koje već vekovima postoje između ruskog i jermenskog naroda, nikakve privremene administracije neće razrušiti“, rekao je Lavrov u obraćanju medijima nakon sastanaka međunarodnog diskusionog kluba „Valdaj“.

Takođe se osvrnuo i na situaciju u Nagorno Karabahu rekavši da Rusija tesno sarađuje sa Azerbejdžanom i drugim partnerima kako bi se situacija u toj oblasti stabilizovala.

„Naši mirovnjaci rade sve što mogu. Ne možemo da zadržimo ljude koji žele da napuste tu oblast i koji žele da pređu u Rusiju“, poručio je Lavrov.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter