Izvor: Sputnik Srbija
03.07.2022 u 14:35
0

LAVROV NIKAD BRUTALNIJI: Sankcije Zapada imaju za cilj kažnjavanje svakog ko se ne slaže, potčinjavanje njihovoj volji i interesima, zanemarujući potrebe svih ostalih

Sankcije Zapada imaju za cilj kažnjavanje svih neistomišljenika i potčinjavanje njihovoj volji, izjavio je ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov.

„Liberalizam? Sada govore – neoliberalna doktrina i politika. Dovoljno je da se pogleda na probleme koji sada besne na Zapadu. Pri čemu su povezani ne samo sa prirodnim tokom stvari u sferi ekonomije i trgovine – bilo je uspona i padova, a veštački ih stvara za sebe sam Zapad. O tome je detaljno govorio predsednik Vladimir Putin kada je objašnjavao epistemologiju aktuelne prehrambene i energetske krize izazvane nepromišljenom, ishitrenom i jasno sebičnom politikom zapadnih država“, rekao je Lavrov za televiziju „Rusija 1“.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

„To se odnosi i na sankcije koje se nisu pojavile juče i imaju za cilj kažnjavanje svakog ko se ne slaže, potčinjavanje svojoj volji i interesima, zanemarujući potrebe svih ostalih“, dodao je on.

PESKOV: ZAPAD POD VOĐSTVOM VAŠINGTONA RAČUNA NA NASTAVAK RATA! Ukrajincima ne daju ni da razmišljaju, ni da govore o miru, a evropskim liderima nedostaje snage i suvereniteta

O britanskoj floti na Crnom moru

London pokušava da pronađe izgovore da se britanska kraljevska mornarica uvuče u Crno more i postane gotovo zadužena za sve procese oslobađanja žita iz onih luka koje je minirala Ukrajina, smatra ministar.

„Ova prehrambena kriza se koristi u najrazličitije svrhe – ne samo u oblasti propagande – da bi se opravdala Ukrajina i još jednom neosnovano optužila Moskva. Ali i ako poslušate, na primer, izjavu Borisa Džonsona i njegovog ministra spoljnih poslova – oni očigledno pokušavaju da stvore uslove, da pronađu izgovore da se kraljevska mornarica infiltrira u Crno more i zapravo počne da upravlja svim procesima oslobađanja žita iz onih luka koje su minirali Ukrajinci i koje su Ukrajinci dužni da očiste“, objasnio je Lavrov.

Prema njegovim rečima svako treba da izvuče zaključke na osnovu stvarnih činjenica: „ko se i kako izborio sa epidemijom virusa korona, sada se bavi energetskom krizom, ko na najgrublji način pokušava da spekuliše sa prehrambenom bezbednosti, optužujući Rusiju za ono za šta naša zemlja apsolutno nije kriva i u šta nikako nije uključena“, rekao je ministar.

Prema rečima šefa ruske diplomatije, u postupcima zapadnih političara trenutno se mogu uočiti „grčevi“.

„Sve se to dešava u svetlu naglog pogoršanja situacije ‘kod kuće’ (u zapadnim zemljama), i prema takvim principima neoliberalne demokratije, zahteva skretanje pažnje stanovništva, posebno ako se uzme u obzir da na svake 2, 3, 4 godine treba izaći na izbore, odgovarati za ispunjavanje svojih obećanja, a nemate ničeg posebnog da iznenadite“, dodao je Lavrov.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter