Izvor: BSC Happy
11.05.2023 u 15:54
0

POVLAČI SE NAJVEĆI NEPRIJATELJ ENGLEZA: Lider Velšana dao OSTAVKU zbog AFERE

Lider velških nacionalista Plaid Cimru podneo je ostavku, rekavši da više nema dovoljnu podršku kolega nakon što je izveštaj otkrio kulturu seksualnog uznemiravanja, maltretiranja i diskriminacije u stranci.

U svom pismu o ostavci, Adam Prajs je rekao da se „osećao moralno obaveznim da se povuče sa mesta lidera stranke“ nakon što je prvobitno primio izveštaj prošlog meseca, ali su ga neke kolege savetovale da bi to moglo biti „beskorisno ometanje“.

ŠOK U BIH: UHAPŠEN ugledni ambasador, član SDA

Prajs, koji je bio lider stranke za nezavisnost od 2018, rekao je „sada je jasno da više nemam jedinstvenu podršku mojih kolega koja bi bila neophodna da bi se ovaj kurs ostvario“.

Prajs je rekao da su nalazi izveštaja u suprotnosti sa „nezavisnim Velsom“.

Plaid Cimru je treća najveća stranka u decentralizovanom velškom parlamentu. Plaid Cimru, što na velškom znači Partija Velsa, ima tri člana parlamenta u parlamentu Ujedinjenog Kraljevstva u Vestminsteru. Saopštenje lidera Velsove stranke za nezavisnost usledilo je nakon ostavke škotske prve ministarke Nikole Stardžon u februaru, koja je bila šef Škotske nacionalne partije koja se zalaže za nezavisnost. Decentralizovanu velšku vladu trenutno vodi glavna britanska opoziciona Laburistička partija. Raspored će biti objavljen u kojem se navodi proces izbora stalnog lidera Plaid Cimrua „što je pre moguće“, saopštila je stranka.

Vels, kao i Škotska pokušavaju može se reći decenijama da iznađu rešenje kako bi napustili zajednicu Velike Britanije u kojoj se nalaze prinudno. Takav je stav Iraca takođe, koji u svom severnom delu, koji se naziva Severna Irska ima iste pretenzije.

„ČUPAĆEMO TI ZUBE KLEŠTIMA“: Prigožin obećao Makronu

Kralj Čarls III je od krunisanja došao u situaciju da pojedine kraljevine koje priznaju vlast u Londonu žele da postanu republike, te da svog suverena više ne priznaju u vidu engleskog kralja. Ova afera, u kojoj se našao predsednik stranke iz Velsa, smatra se nameštenom kako bi se on kao jaka figura koja je pretnja po opstanak Velsa u sastavu Velike Britanije, bio sklonjen.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter