Izvor: BSC Happy
10.05.2023 u 16:05
0

„ČUPAĆEMO TI ZUBE KLEŠTIMA“: Prigožin obećao Makronu

Francuski paralment je Vagnerovu grupu plaćenika označio kao terorističku organizaciju, a njen vođa je direktno zapretio francuskom predsedniku Emanuelu Makronu.

Odgovarajući na pitanje ruskih novinara, Prigožin je tvrdio da je Vagner spasavao ljude u Centralnoj Africi – gde je Vagner stekao snažno uporište i stisnuo prisustvo Francuske u regionu – od francuskih vojnika, koji su im se „jednostavno rugali“.

POLJSKA OBJAVILA RAT RUSIJI? Provokacije oko KALINJINGRADA

Kleštima možemo da izvučemo pokvarene zube iz tih loših usta –  dodao je Prigožin. – Možemo da izvadimo Makronove zube i, generalno, zube svima koji prosipaju patogenu prljavštinu (o Vagneru) – rekao je on.

Francuski poslanici su u utorak pozvali EU da registruje Vagnera na listi terorističkih grupa bloka i primeni više zakonskih alata kako bi Vagnerovu finansijsku aktivnost u Evropi onemogućila. EU je u aprilu prošle godine sankcionisala samog Prigožina.

Oni nisu samo plaćenici, postoji volja za masakriranjem civila radi političke dobiti… da bi se destabilizovali institucije – rekao je Benjamin Hadad, poslanik iz Makronove Renesansne partije, uoči glasanja u utorak.

Vagnerovi plaćenici preuzeli su aktivnu ulogu u invaziji Kremlja na Ukrajinu u punom obimu uprkos tekućem javnom političkom sukobu između Prigožina i ruskih odbrambenih zvaničnika.

BSC HAPPY PORTAL SAZNAJE: Dečak ubica MESEC DANA PRE MASAKRA NIJE DOLAZIO U ŠKOLU

Paravojna grupa je uglavnom uključena u bitku u Bahmutu, koja je postala mračna pat pozicija između ruskih i ukrajinskih snaga. Vagner je navodno snimio brojne video-snimke koji prikazuju mučenje, pa čak i obezglavljivanje ratnih zarobljenika. U aprilu su dva bivša komandanta Vagnera i bivši osuđenici priznali da su ubijali ukrajinske civile i decu po Prigožinovom naređenju. Plaćenici su 2022. godine snimili video na kojem su navodno pogubili sopstvenog vojnika maljem, nakon što su ga optužili za saradnju sa ukrajinskim snagama.

U novembru 2022. Prigožin je poslao čekić Evropskom parlamentu kao odgovor na to da su neki članovi odlučili da Vagnera proglase terorističkom organizacijom.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter