Izvor: Tanjug
10.05.2023 u 19:02
0

HTELI STE RAT, DOBIĆETE GA: Rusi zbijaju redove, vojska se popunjava

Predsednik Ruske Federacije Vladimir Putin potpisao je ukaz o regrutaciji rezervnog sastava u 2023. godini radi vojne obuke, objavljeno je danas na zvaničnom internet portalu Kremlja. "Doneo sam odluku da u 2023. godini pozovem državljane Rusije koji se nalaze u rezervnom sastavu na vojnu obuku u oružanim snagama Ruske Federacije, Nacionalnoj gardi Ruske Federacije, državnim bezbednosnim agencijama i Federalnoj službi bezbednosti", navodi se u tekstu ukaza.

U skladu sa uredbom, vlada i regionalni organi uprave moraju da obezbede sprovođenje svih aktivnosti u vezi sa regrutacijom pripadnika rezervnog sastava. Regrutacija građana utvrđena je zakonom o obavljanju vojnih dužnosti u redovima oružanih snaga Rusije i drugim službama i sastavni je deo vojnih aktivnosti s ciljem unapređenje borbenih veština rezervista.

HRVAT, ČLAN EVROPSKOG PARLAMENTA OSUĐEN NA MAKSIMALNU KAZNU: Silovao psa, pa koristio diplomatski imunitet da izbegne kaznu

Ovo je redovna aktivnost koja se sprovodi svake godine, a može se sprovoditi i sa učestalošću jednom u tri godine. Maksimalno vreme koje rezervista može da provede angažovan u aktivnom sastavu ruske vojske iznosi 12 meseci.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter