Izvor: Novosti.rs
24.06.2023 u 20:00
1

LUKAŠENKO SMIRIO PRIGOŽINA: Vagner položio oružje, sprema se nacrt dogovora

PREDSEDNIK Belorusije Aleksandar Lukašenko, u dogovoru sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom, razgovarao je sa šefom Vagnera Jevgenijem Prigožinom i postigao dogovor o zaustavljanju Vagnerovog konvoja.

Saopštava se da je Prigožin prihvatio predlog beloruskog lidera da zaustavi kretanje boraca Vagnera u Rusiji i preduzme dalje korake za deeskalaciju tenzija.

KOLIKO VOJNIKA IMA VAGNER, A KOLIKO RUSI? Ovo je brojčano stanje, ali ne zna se koliko je boraca poginuli u Ukrajini!

Lukašenkova pres-služba je takođe navela da sada postoji nacrt prihvatljivog rešenja situacije, sa bezbednosnim garancijama za borce Vagnera, prenose mediji.

Centar za odnose sa javnošću FSB saopštio je sinoć da su sve informacije koje su na društvenim mrežama objavljene u ime Jevgenija Prigožina o „raketnim i bombaškim napadima koje je Ministarstvo odbrane izvršilo na pozadinske jedinice Vagnera“ neistinite i predstavljaju informativnu provokaciju.

Tanjug/ AP


Isto je rečeno iu Ministarstvu odbrane Odeljenje FSB je pokrenulo krivični postupak protiv Prigožina po članu 279 Krivičnog zakonika („Organizovanje oružane pobune“).

Predsednik Vladimir Putin je u obraćanju Rusima rekao da će svi odgovorni za pokušaj pobune biti kažnjeni, odgovaraće pred zakonom i narodom.

Takođe je napomenuo da će biti preduzete odlučne akcije za stabilizaciju situacije u Rostovu na Donu , gde je zapravo blokiran rad civilnih i vojnih vlasti

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “LUKAŠENKO SMIRIO PRIGOŽINA: Vagner položio oružje, sprema se nacrt dogovora”

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter