Izvor: Tanjug
18.08.2021 u 20:05
0

MERKEL I BAJDEN održali hitan sastanak: Tema, kriza u Avganistanu

 Nemačka kancelarka Angela Merkel razgovarala je danas sa predsednikom SAD Džozefom Bajdenom o situaciji u Avganistanu.

VAŽNO:

DAČIĆ U „DOBRO JUTRO SRBIJO“ OTKRIO TAJNU O DIPLOMATIJI SRBIJE: Evo kako su vođeni pregovori Avganistana i talibana!

GRUBJEŠIĆ U „DOBRO JUTRO SRBIJO“: Srbija bi trebalo da PRIMI IZBEGLICE iz Avganistana! To bi bio MUDAR POTEZ!

Vučić sutra obilazi Prokuplje, Blace i Brus!

DR TIODOROVIĆ SAOPŠTIO TRAGIČNE VESTI: Mladić (22) preminuo od KORONE – bio nevakcinisan!

„U telefonskom razgovoru Merkelova je prenela nemački pogled na potrebu da se što je moguće više avganistanskim državljanima koji su podržavali Nemačku omogući napuštanje zemlje. Merkel i Bajden su dogovorili dalju tesnu saradnju, kao i saradnju između Bundesvera i američkih bezbednosnih snaga na aerodromu u Kabulu. Jedinstveni su u stavu da treba što više osoba, kojima je potrebna zaštita, izvesti iz zemlje“, naveo je portparol nemačke vlade Štefen Zajbert.

Takođe Merkelova razgovarala je danas i sa predsednikom Uzbekistana Šavkatom Mirsijajevim, kojem je šefica nemačke vlade zahvalila na logostičkoj podršci u sprovođenju nemačkih letova za evakuaciju građana.

Sinoć je Merkelova razgoavrala i sa predsednikom Pakistana Imranom Kanom, kao i sa emirom Katara Tamimom Al Tanijem.

U svim telefonskim razgovorima, preneo je Zajbert, kancelarka je iznela zahtev da talibani moraju odustati od nasilja, da moraju poštovati ljudska prava i omogućiti svima slobodu kretanja koji žele da napuste zemlju.

Takođe je kazala da Nemačka podržava rad UNHCR-a u Avganistanu i susednim državama, te se založila za podršku kod međunarodnih partnera.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter