Izvor: Tanjug
19.11.2020 u 13:50
0

MICOTAKIS OPLEO PO TURSKOJ: Ankara izaziva probleme u regionu! Videte šta se dešava sa Kiprom, u Libiji, na Kavkazu

U ovom trenutku Turska stvara probleme u regionu, a to se ne odnosi samo na odnose između Atine i Ankare, izjavio je grčki premijer Kirijakos Micotakis u intervjuu za Skaj njuz Arabija.

U intervjuu koji je dao prilikom posete Ujedinjenim Arapskim Emiratima, Micotakis je rekao da je Turska u poslednjih nekoliko godina počela da se ponaša na veoma provokativan način.

On je dodoa da je od početka svog mandata puno puta pružio ruku turskom predsedniku Redžepu Tajipu Erdoganu i ponudio saradnju kako bi se rešili sva pitanja između Grčke i Turske, ali bez uspeha.

PROČITAJTE JOŠ…

Ukidaju se pokloni i bonusi za državne službenike

GEJTS O PANDEMIJI KORONE: Sama ideja da neko odbija da nosi masku meni je neverovatno čudna!

OD SINOĆ BEZ NOĆNOG JAVNOG PREVOZA U BEOGRADU: Linije će biti ponovo uspostavljene po ukidanju donetih mera

– Vidite šta se dešava s Kiprom, u Libiji, na Kavkazu. Izgleda da nema saglasnosti s Turskom o važnim, strateškim prioritetima, a to nije samo zapažanje Grčke. Mnoge zemlje u regionu izgleda da dele isti stav o Turskoj kao zemlji koja stvara probleme u regionu – rekao je Micotakis.

U vezi sa stavom EU o provokacijama Turske u regionu istočnog Mediterana, premijer je naglasio da su evropski lideri jasno stavili do znanja Ankari da postoje dve opcije.

Jedna opcija je saradnja, a druga ona koja vodi ka zategnutim odnosima između Turske i EU sa neizbežnim posledicama za Ankaru, rekao je Micotakis.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter