Izvor: Tanjug
24.11.2021 u 18:21
0

Migranti pokušavali da pređu Lamanš, 24 se udavilo

Dvadeset četiri osobe su poginule, a dvadeset šest je spašeno, nakon što je brod sa migrantima koji je pokušao da stigne do Britanije potonuo u Lamanšu, potvrdio je danas francuski lokalni zvaničnik.

– 24 mrtva tela su izvađena iz vode, kao i 26 osoba koje su još uvek bile žive, kada su spašene “, saopštio je Frank Dersin gradonačelnik Tetegema, gradića na severu Francuske, prenose strani mediji. 

Francuske pogranične službe bezbednosti uhapsile su danas 15 osoba različitih nacionalnosti, osumnjičenih da su deo lanca krijumčarenja izbeglica koji je pomogao stotinama ljudi da ilegalno pređu Lamanš i uđu u Veliku Britaniju.

Hapšenja su se dogodila u jeku porasta tenzija između Velike Britanije i Francuske oko pitanja izbeglica, kao i zbog tekućeg spora oko prava na ribolov u kanalu Lamaš. 

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter