Izvor: Sputnjik
25.07.2022 u 18:16
0

MINISTAR PRIDNJESTROVLJA PORUČIO: Jednostrane odluke Kišinjeva mogu dovesti do fatalnih posledica

Kišinjev sprovodi jednostrana dejstva i na političkom i na vojnom nivou, bez koordinacije svojih odluka sa Tiraspoljem, izjavio je ministar spoljnih poslova nepriznate Pridnjestrovske Moldavske Republike Vitalij Ignatjev na okruglom stolu u Javnoj komori Rusije.

MINISTAR PRIDNJESTROVLJA: Vašington maksimalno netransparentno dostavlja smrtonosno naoružanje Kišinjevu! Avioni sa američkim smrtonosnim oružjem sleću na aerodrom

Ignatjev smatra da to govori o tome da je, verovatno, moldavsko rukovodstvo „izabralo vektor jednostranih odluka koje mogu dovesti do fatalnih posledica, posebno ako pogledamo izjave koje su usmerene protiv mirovne operacije. U tim uslovima postavlja se pitanje šta da činimo, koje napore da preduzmemo da bi se sprečila eskalacija tenzija i rasformiranje mirovne operacije“.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

On je podsetio da je Moldavija nedavno dobila status kandidata za članstvo u Evropskoj uniji.

– Ovo se radi u uslovima neregulisanog sukoba sa Pridnjestrovljem… Moldavija nije ni sa kim usaglašavala ove odluke. Naravno, sa Pridnjestrovnjem ne bi bilo nikakvo usaglašavanja, niko nije pitao narod Pridnjestrovlja kako mi gledamo na ovu situaciju – napomenuo je ministar.

Prema njegovim rečima, sve se to dešava u uslovima postojanja spoljne kontrole nad Moldavijom. On je podsetio da je 2014. godine rukovodstvo ove republike potpisalo sporazum o pridruživanju Evropskoj uniji, usled čega se pojavilo nadnacionalno telo – Savet za pridruživanje EU koji kontroliše kako rukovodstvo Moldavije sprovodi direktive, propise i druge zakonske elemente koji dolaze iz Brisela.

Osim toga, prema njegovim rečima, moldavske vlasti rade sa savetnicima iz Rumunije i Sjedinjenih Američkih Država, uključujući i one iz Ministarstva odbrane.

 – Nijedna odluka se ne donosi bez njihovog dogovora i odobrenja – objasnio je Ignatijev.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter