Izvor:
06.01.2023 u 15:45
0

„MORSKI VRABAC“ STIŽE U UKRAJINU: Biće montiran na lanserima PVO sistema BUK za obaranje ruskih raketa!

Kako se navodi, reč je o radarskim navođenim protivvazdušnim raketama koje se mogu lansirati i sa mora i sa kopna kako bi presretale letelice i krstareće rakete.

U novom paketu vojne pomoći Vašington će Ukrajini prvi put poslati rakete „Morski vrabac“.

PRIMORAVAMO PROTIVNIKA DA UZALUD TROŠI RAKETE: Rusija ima novu taktiku napada na Ukrajinu

Kako se navodi, reč je o radarskim navođenim protivvazdušnim raketama koje se mogu lansirati i sa mora i sa kopna kako bi presretale letelice i krstareće rakete, prenosi Tass.

Ukrajinska vojska je uspela da prilagodi sovjetske lansere „Buk“, koje ima na raspolaganju, za ispaljivanje ove vrste raketa.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Do sada je samo Tajvan koristio rakete „Morski vrabac“ na kopnu, dok su SAD i njihovi saveznici koristili brodsku verziju.

Prethodno je portparol Pentagona brigadni general Patrik Rajder rekao da će Sjedinjene Države danas objaviti novi paket vojne pomoći Ukrajini, koji će uključivati i američka borbena pešadijska vozila Bredli.

Asošijeted pres je izvestio da će sledeći paket vojne pomoći Ukrajini koštati 2,85 milijardi dolara.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter