Izvor: Happy BSC
29.03.2022 u 09:16
0

NAJBRUTALNIJE PUTINOVE UBICE UPRAVO SU STIGLE SU U UKRAJINU! Zloglasna GRUPA VAGNER zauzela je borbene položaje, Britanci su sve otkrili

Rusija je rasporedila plaćenike iz zloglasne grupe Vagner u istočnu Ukrajinu, saopštilo je britansko Ministarstvo odbrane.

U svom najnovijem operativnom ažuriranju, Ministarstvo odbrane je navelo da se očekuje da će grupa rasporediti više od 1.000 pripadnika – uključujući i više vođe grupe – da bi „preduzeli borbene operacije“ u Ukrajini.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Zbog velikih gubitaka i invazije u velikoj meri zaustavljene, Rusija je verovatno bila prinuđena da promeni prioritet Vagnerovog osoblja za Ukrajinu na račun operacija u Africi i Siriji„, dodalo je Ministarstvo odbrane.

Vagnerova grupa se smatra jednom od najtajnovitijih i najbrutalnijih organizacija u Rusiji. Zvanično, ne postoji, ali se veruje da je do 10.000 operativaca sklopilo najmanje jedan ugovor sa grupom u poslednjih sedam godina da bi otišli ​​u ratna žarišta uključujući Siriju, Libiju i Centralnoafričku Republiku.

Prema izvorima Bi-Bi-Sija, novi regruti smeštaju se u jedinice te grupe pod komandom oficira GRU, ruske vojne obaveštajne jedinice Ministarstva odbrane. On je naglasio da se politika zapošljavanja promenila i da sada postoji manje ograničenja. „Oni regrutuju sve i svakoga“, rekao je za engeske novinare jeda „plaćenik“, nezadovoljan, kako je opisao, nižim profesionalizmom novih boraca. 

On je rekao da se nove jedinice koje se regrutuju više ne pominju pod imenom „Vagnerovci“, već se koriste nova imena – kao što su Jastrebovi.

Za „Vagner“ grupu se prvi put čulo širom sveta okom rata u Donbasu, kada je tokom 2014. i 2015. navodno pomagala proruskim snagama u samoproglašenim Donjecku i Lugansku. Kao jedan od njenih lidera navodi se Dmitri Utkin (51), oficir specijalnih snaga Rusije, u kojima je imao čin potpukovnika.

Protiv njega su SAD uvele sankcije uz optužbu da je na čelu ove zloglasne grupe, a u decembru prošle godine i Savet Evropske unije uveo je restriktivne mere protiv Utkina i drugih pojedinaca koji su dovedeni u vezu sa tom grupom. Takođe, on je optužen ispred grupe da je odgovoran za ozbiljna kršenja ljudskih prava, u šta su mu ubrajali i mučenje, vansudska pogubljena po kratkom postupku ili proizvoljna pogubljenja i ubistva.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter