Izvor: BSC Happy/Tanjug
03.07.2023 u 13:11
0

NAJMANJE SEDMORO POGINULIH – nakon upada izraelskih snaga u Dženin

27 osoba ranjeno

Najmanje sedmoro ljudi poginulo je danas u sukobima tokom upada izraelskih snaga u grad Dženin, a 27 osoba je ranjeno, saopštilo je palestinsko ministarstvo zdravstva.

U saopštenju ministarstva navodi se i da je jedan muškarac pogođen iz vatrenog oružja na kontrolnom punktu kod Ramale.

Izrael je u jutrošnjem napadu na uporište ekstremista na okupiranoj Zapadnoj obali koristio bespilotne letelice, a izraelska vojska je rasporedila više stotina vojnika u toj oblasti. Ovaj izraelski upad je ličio na vojne operacije širokih razmera koje su sprovođene tokom druge palestinske pobune pre dve decenije.

Žitelji Dženina su potvrdili da je tokom izraelskog napada izveden i vazdušni udar, kao i da se uz zvuke pucnjave i eksplozija koji su se čuli širom grada viđen i veliki broj dronova, najmanje šest koji su kružili iznad grada. „Bilo je i udara iz vazduha. Svaki put kada uđemo u područje sukoba sa pet do sedam ambulantnih kola mi se vraćamo u bolnice puni povređenih ljudi“, izjavio je vozač ambulatnih kola iz Dženina.

Stotine naoružanih boraca iz militantnih grupa, uključujući Hamas, Islamski džihad i Fatah, nalazile su se u izbegličkom kampu u Dženinu, koji je od početka godine bio meta niza napada izraelskih oružanih snaga.

IZRAEL SE SPREMA ZA RAT: OD SAD-a nabavlja 25 F-35-ica

Izraelska vojska je saopštila da su njene snage, u okviru opsežne borbe protiv terorizma na Zapadnoj obali, izvršile napad na zgradu koja je služila kao komandni centar boraca Dženinskih brigada.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter