Izvor: Alo.rs
28.02.2024 u 15:49
2

NAPADNUTA AMERIČKA BAZA: Lansirano pet raketa i jedan dron-kamikaza

Od eskalacije palestinsko-izraelskog sukoba, baze, vojni objekti i trupe SAD u Iraku i Siriji bili su izloženi redovnim napadima, za koje su odgovornost preuzimale šiitske militantne grupe iz Iraka.

NAPABaza vojske SAD kod naftnog polja Omar u provinciji Deir ez Zor na istoku Sirije napadnuta je uz pomoć pet raketa i jednim dronom, prenose „RIA Novosti“.

„Pet raketa lansirano je na američku bazu kod naftnog polja Omar. Rakete su pogodile južni deo baze“, navodi izvor i dodaje da je u napadu korišćen i jedan dron-kamikaza.

Kao odgovor na napad, avioni američkog ratnog vazduhoplovstva izvršili su udar po formacijama koje su u savezu sa Oružanim snagama Sirije u provinciji Deir ez Zor.

Od eskalacije palestinsko-izraelskog sukoba, baze, vojni objekti i trupe SAD u Iraku i Siriji bile su izloženi redovnim napadima, za koje su odgovornost preuzimale šiitske militantne grupe iz Iraka.

Podsećanja radi, vojska SAD je ilegalno zaposela oblasti na istoku i severoistoku Sirije, u provincijama Deir ez Zor, el Hasakah i Raka, gde se nalaze najveća naftna i gasna polja ove Bliskoistočne države. Vlasti u Damasku su u više navrata prisustvo američkih trupa na teritoriji Sirije označili kao okupaciju i državnu pirateriju pokrenutu sa ciljem očigledne krađe nafte.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

2 thoughts on “NAPADNUTA AMERIČKA BAZA: Lansirano pet raketa i jedan dron-kamikaza”

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter