Izvor: Happy BSC
28.02.2024 u 13:17
0

PREMINUO „RUSKI HEROJ RADA“: Harao je SSSR-om, umro u 94. godini

Prema rečima Matvijenkove, Rižkov je uvek pokazivao iskrenu posvećenost poslu koji je pred nama i postizanju rezultata

Nikolaj Rižkov, bivši predsedavajući Saveta ministara Sovjetskog Saveza i član gornjeg doma Saveta Federacije, preminuo je, izjavila je predsednica Saveta Federacije Valentina Matvijenko.

„Preminula je neverovatna ličnost Nikolaj Rižkov. Bio je čovek svog vremena, jedinstvena ličnost i istaknuti državnik“, napisala je ruska senatorka na svom Telegram kanalu.

Prema rečima Matvijenkove, Rižkov je uvek pokazivao iskrenu posvećenost poslu koji je pred nama i postizanju rezultata, i iskreno mu je stalo do ljudi i svoje zemlje.

„Čovek rada“

Rižkov je bio sjajan primer poštenog, nesebičnog i odgovornog „čoveka rada“, koji se iz skromnih korena izdigao u fabričkim pogonima do nekih od najviših funkcija u zemlji, ali je uvek ostao pošten „radni čovek“, čija su dostignuća zaslužuju „poštovanje i dostojno mesto u istoriji“, naglasila je ona.

Rižkov, „ruski heroj rada“, imao je 94 godine.

1985-1991. bio je na čelu sovjetske vlade kao predsedavajući Saveta ministara SSSR-a, a kasnije je bio član ruske Državne dume, donjeg doma parlamenta, u 1995-2003. Dve decenije, od 2003. do 2023., bio je član Saveta Federacije gornjeg doma kao senator koji je predstavljao graničnu Belgorodsku oblast.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter