Izvor: Kurir.rs
03.12.2023 u 13:42
0

MAKRONOVO BRUTALNO UPOZORENJE: Novi uslov Hamasa znači samo JEDNO

„Potencijalna eksplozija“ pogodila je ključnu plovnu rutu u blizini obale Jemena, objavila je britanska vojska. Pomorske trgovačke operacije Ujedinjenog Kraljevstva (UKMTO) britanske vojske izdale su kratko upozorenje brodarima da se incident dogodio u prolazu Bab el-Mandeb koji odvaja istočnu Afriku od Arapskog poluostrva.

– UKTMO je primio izveštaj o aktivnosti vazdušnih sistema bez posade (UAS), uključujući potencijalnu eksploziju u blizini Bab el Mandeba koja dolazi iz smera Jemena. Plovilima u blizini savetuje se da slede smernice industrije za lebdeće municije i savetuje se da budu oprezni i prijave svaku sumnjivu aktivnost UKMTO-u – objavili su.

Francuski predsednik Emanuel Makron upozorio je da izraelski cilj „potpunog uništenja Hamasa” mora biti jasno definisan, u suprotnom će proizvesti još „deset godina” rata i pozvao na udvostručenje napora za postizanje trajnog prekida vatre i dodao da je Francuska veoma zabrinuta.

– Totalno uništenje Hamasa. Da li neko misli da je to moguće? Ako je to cilj, rat će trajati deset godina – rekao je Makron i zatražio od „izraelskih vlasti da objasne svoj cilj“.

On je dodao da situacija u Gazi zahteva udvostručene napore da se postigne trajni prekid vatre i oslobađanje svih talaca.

– Za Izrael nema trajne bezbednosti u regionu ako se bezbednost te zemlje postiže po cenu života Palestinaca, što takođe donosi ogorčenost u regionu. Budimo kolektivno pronicljivi i trezveni. Efikasna borba protiv terorizma ne znači sistematsko i trajno bombardovanje – naveo je Makron, „zabrinut“ pošto su bombardovanja obnovljena nakon što je u petak istekao prekid vatre između Izraela i Hamasa.

Kada je reč o oslobađanju talaca koje i dalje drži Hamas, Makron smatra da je potrebno „još nekoliko dana rada”, misleći na „trenutne pregovore koji se nastavljaju”.

Među nestalima 7. oktobra su i četiri državljana Francuske.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter