Izvor: BSC happy portal
03.12.2023 u 13:50
0

BRNABIĆ ČESTITALA MEĐUNARODNI DAN OSOBA SA INVALIDITETOM: „Hajde da zajednički stvaramo Srbiju bez barijera“

Premijerka Srbije, Ana Brnabić čestitala je Međunarodni dan osoba sa invaliditetom, te istakla da je u poslednjih par godina Srbija u mnogome poboljšala položaj osoba sa invaliditetom, kroz saradnje i mnoge projekte.

ANA BRNABIĆ SA ŽIOFREOM: Očekujem od EU pozitivan signal za otvaranje Klastera

– U poslednjih par godina, Vlada Republike Srbije u saradnji sa različitim udruženjima osoba sa invaliditetom sprovela je mnogo važnih projekta koji su unapredili položaj i pristupačnost osobama sa invaliditetom.

Digitalna rešenja poput aplikacije SOS za gluve, udžbenika na srpskom znakovnom jeziku i elektronskog izdavanja parking nalepnice, kao i postavljanje preko 100 rampi u više od 40 jedinica lokalnih samouprava, zvučne signalizacije na semaforima i izgradnje inkluzivnih igrališta, samo su neke od inicijativa koje rešavaju goruće potrebe osoba sa invaliditetom.

Čestitamo Međunarodni dan osoba sa invaliditetom i obavezujemo se da ćemo još više i brže nastaviti zajednički da radimo. Uspeh naše zemlje zavisi od talenata i veština svih naših građana, a naša posebnost i različitost: to su izvori naše snage, a ne slabosti.

Hajde da zajednički stvaramo #SrbijuBezBarijera! – napisala je premijerka.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter