Izvor: novosti
25.05.2024 u 08:31
0

UBILI JOJ MUŽA I DVE ĆERKE: Slavki Matić cela porodica nastradala u napadu na Bjelovac

RASPRAVA o rezoluciji o genocidu u Srebrenici, pod svodovima Palate naroda u Njujorku, tokom koje su konsponzori ovog skarednog dokumenta perfidno zaobišli 3.267 ubijenih srpskih civila u srednjem Podrinju, dala nam je povod da se prisetimo nekih od najpotresnijih priča iz tog krvavog almanaha, čiji su autori Naser Orić i njegove jedinice. Za te monstruozne zločine nad Srbima Orić nikada nije odgovarao. Za nesrećnike koji su mu se našli na putu tokom ovog bezumnog pohoda, izvođenog uglavnom iz zaštićene zone UN, nije napisana niti jedna rezolucija na Ist Riveru.

SLAVKI Matić iz Bjelovca u opštini Bratunac Orićevi dželati ubili su celu porodicu – muža i dve ćerke od 24 i 26 godina. Matićeva je o užasu koji je preživela od muslimanskih snaga 1992. godine svedočila 2015. godine na suđenju Ratku Mladiću.

– Tad nisam bila kod kuće, išla sam nekim poslom svojim i nisam mogla da se vratim, napad je bio, dok sam ja došla, oni su sve popalili i pobili, sve što su stigli. Ništa nije ukazivalo da će doći do pokolja – oni su krenuli iz Loznika, pobili prvo stražu koja je čuvala selo, prošli su i pobili sve u Sikiriću i krenuli za Bjelovac, prema mojoj kući. Kažu da nije bio genocid? Oni su ubili i žensko i muško. Nije bilo bitno da li je punoletno, maloletno, staro ili mlado.

PREDSEDNIK VUČIĆ NAKON POVRATKA IZ NJUJORKA: Srećan sam pobedili smo ih sa 23 razlike znaćemo da cenimo one koji su bili uz nas

 

Kako je svedočila, među ubijenima je bilo i mladih žena i starica od 82 godine, mladića od 16 godina.

– Suprug je bio kod kuće, i ćerke. Starija je radila u laboratoriji u Srebrenici u banji sve do rata. Mlađa je imala 24 godine. Muž 50, ja 47 godina. Prvo sam našla mrtve komšije pred kućom, pa muža i decu.

U zločinačkom napadu na Bjelovac, Orićeve jedinice ubile su 68 meštana srpske nacionalnosti, od kojih su gotovo svi bili civili. Među ubijenima bilo je 11 žena i petoro dece. Tog dana bez majke, oca i sedamnastogodišnjeg brata ostao je i tada devetogodišnji Brane Vučetić. Njega su ranjenog odveli u logor gde je, prema sopstvenom svedočenju, bio najstrašnije fizički maltretiran.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter