Izvor: Tanjug
02.03.2021 u 10:59
0

NUDIO MITO OD 200.000 DOLARA! Premijer Libije izabran nuđenjem mita

Legitimitet novog privremenog premijera Libije Abdula Hamida Dbeibaha doveden je u sumnju u istrazi UN-a u kojoj je utvrđeno da je on navodno stekao moć nakon što su njegove pristalice nudile mito od čak 200.000 dolara kako bi privukli glasove.

Njegove pristalice navodno su nudile novac u hotelu u Tunisu gde se sastao forum za politički dijalog, koji su izabrale UN, da bi izabrao privremenog premijera do nacionalnih izbora planiranih za decembar, preneo je britanski dnevnik „Gardijan“.

U istrazi se navodi da je u predvorju hotela izbio spor nakon što su delegati otkrili da je mito za njihov glas niži od onog koji je u tajnosti ponuđen drugima.

Jedan delegat je čuo da je ponuđeno čak 500.000 dolara.

Privremeni kabinet premijera opisao je te tvrdnje kao lažne vesti osmišljene da poremete politički proces.

Izveštaj UN-a trebalo bi da bude objavljen 15. marta nakon što je istragu o navodima za primanje mita zatražila tadašnji vršilac dužnosti specijalnog izaslanika UN-a za Libiju Stefani Vilijams.

Izveštaj otkriva da su dva učesnika navodno ponudila mito između 150.000 i 200.000 dolara najmanje trojici učesnika foruma, koji su obećali da će glasati da Dbeibah postane premijer.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter