Izvor: Tanjug
25.08.2022 u 08:33
0

OČEKUJU SE REKORDNA IZDVAJANJA: Vlada, na čelu sa predsednicom Tsai Ing-ven predlaže još 3,5 milijarde dolara za borbene avione i vojnu opremu!

Vlasti u Tajpeju predložile su povećanje budžeta za odbranu, i on sa uvećanjem od 12,9 odsto u odnosu na prethodnu godinu treba da iznosi 13,72 milijarde dolara, u trenutku kada rastu napetosti Tajvana sa Kinom, koja je povećala svoje vojne aktivnosti u blizini ostrva.

IZ TAJPEJA UPOZORAVAJU: Neprijatelj bi platio visoku cenu za invaziju na Tajvan!

Dodatno na ovaj iznos, vlada, na čelu sa predsednicom Tsai Ing-ven predlaže još 3,5 milijarde dolara za borbene avione i drugu opremu.

Predlog budžeta, koji je rekordan i mora da ga odobri parlament, predstavlja šestu uzastopnu godinu rasta izdvajanja za odbranu od 2017. godine.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Peking nije isključio upotrebu sile kako bi ostrvo stavio pod svoju kontrolu, dok Tajpej odbacuje kineske pretenzije na suverenitet.

Kina je izvela je svoje najveće vojne vežbe oko ostrva ranije ovog meseca, nakon posete posete predsedavajuće Predstavničkog doma SAD Nensi Pelosi, navodi britanska agencija.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter