Izvor: Blic.rs
17.10.2022 u 14:37
0

ODLUKA ĆE BITI DONESENA NAKON 11 GODINA ODLAGANJA: Evropska komisija se zalaže za to da Bugarska, Rumunija i Hrvatska uđu u Šengen zonu!

Portparolka Evropske komisijeAnita Hoper izjavila je danas da se Komisija aktivno zalaže da se Šengen zona kompletira ulaskom Bugarske, Rumunije i Hrvatske.

“Rumunija, Bugarska i Hrvatska su ispunile uslove za ulaz u Šengen prostor i krajnje vreme da Savet Unije preduzme korake da bi ove zemlje mogle da se pridruže Šengenu”, izjavili su danas u Komisiji.

Velika većina poslanika u Evropskom parlamentu podržava ukidanje granične kontrole za Bugarsku i Rumuniju i glasaće o rezoluciji o tom pitanju na plenarnoj sednici Parlamenta sutra u Strazburu.

Savet ministara EU najavio je da će u decembru glasati o tome da li da dozvole pristupanje ovih zemalja šengenskom prostoru nakon više od 11 godina odlaganja.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Još 2011. godine o toj temi je bilo glasanje za Bugarsku i Rumuniju, ali su pristup blokirale holandska i finska vlada. U to vreme Hrvatska još uvek nije bila država članica Unije, a pridružila se 2013. godine.

Unija je podržala ulazak Hrvatske u Šengen još u decembru 2021. godine, ali primena te odluke se još uvek čeka.

Ulazak u šengensku zonu putovanja bez pasoša zahteva jednoglasnost.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter