Izvor: Sputnjik
30.06.2023 u 15:38
0

JOŠ JEDNO ORBANOVO „NE“ EVROPI: MAĐARSKA rekla da je plan EU da dodeli još novca KIJEVU SMEŠAN

Mađarska odbacuje planove Evropske komisije da dodeli više novca Ukrajini, izjavio je danas mađarski premijer Viktor Orban.

On je podvukao da njegova zemlja nije voljna ni da doprinese dodatnim novcem za finansiranje povečanih troškova servisiranja duga EU

Orban, je govoreći na marginama samita EU u Briselu, rekao za mađarski državni radio da je „smešan“ zahtev Komisije da Mađarska treba da doprinese sa više novca, kada Budimpešta uz Poljsku nije dobila sredstva iz fonda Unije za oporavak zbog spora o vladavini prava.
Orban je istakao da Mađarska neće više davati novac Ukrajini dok ne kaže na šta su potrošena prethodna sredstva od oko 70 milijardi evra.

 – I smatramo da je krajnje smešno i apsurdno da mi treba da doprinesemo sa više novca za finansiranje troškova servisiranja kredita, od kojeg još nismo dobili sredstva koja smo imali pravo da dobijemo – naglasio je Orban.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter