Izvor: Kurir.rs
12.12.2022 u 07:49
0

OŠTEĆEN STRATEŠKI BOMBARDER B-2: Prilikom prinudnog sletanja stelt-avion se zapalio u bazi Vajtmen-Misuri! (VIDEO)

Američki strateški bombarder B-2 Spirt nedavno je oštećen prilikom prinudnog sletanja u matičnoj vazduhoplovnoj bazi Vajtmen u Misuriju.

Kako su preneli pojedini američki mediji koji se bave vojnom problematikom i avijacijom, o ovom incidentu prvo se počelo govoriti 10. decembra, a zatim je 509. bombarderska esakdrila potvrdila incident.

NATO DEMOSTRIRA SILU IZNAD BALKANA Dva američka bombardera B-52 izvešće u ponedeljak niske prelete iznad zemalja regiona!

„B-2 spirit američkog ratnog vazduhoplovstva doživeo je kvar u letu tokom rutinskih operacija i oštećen je na pisti u bazi Vajtman nakon što je uspešno završio prinudno sletanje. Nije bilo povređenih ljudi. Došlo je do požara na letelici prilikom sletanja, a vatrogasna jednica ugasila je požar. Istraga incidenta je u toku, a šteta će tek naknadno biti utvrđena“, saopšteno je iz 509. bombarderske eskadrile.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Svi incidenti sa B-2 bombarderima

Bombarderska flota sastavljena je od 20 primeraka. Inače ovo nije prvi slučaj u kome su učestvovali ovi bombarderi.

Septembar 2021.

Silačn incident dogodio se u septembru 2021. Bombarder B-2 koji je učestvovao u tom incidentu ostao je bio bez levog krila pošto je udario u zemlju, pošto je iskliznuo sa piste posle prinudnog sletanja. Avion je opravljen i poslat u Palmdejl u Kaliforniju na detaljnu opravku, a posle godinu dana je vraćen u bazu Vajtmen.

Februar 2008

Dvadeset i trećeg februara 2008 u bazi Andresen dogodio avio incident u kome je pao jedan B-2. Zvanično saopštenje kaže da je pao „Duh Kanzasa“ oznake AF 89-0127.

Ovaj gubitak potkrepljen je četiri meseca kasnije objavom snimka na kome se vidi poletanje dva aviona B-2, od kojih se ovaj poslednji što je poleteo, posle netipičnog odvajanja od piste ruši na travnati deo aerodroma uz uspešno katapultiranje oba pilota. Incident su snimile kamere aerodromskog obezbeđenja.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.

Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter