Izvor: BSC HAPPY
21.12.2023 u 11:50
0

OVO JE NAJSTARIJI BIZNIS NA SVETU: Pet puta je stariji od Amerike, hotel Nijušima radi od 750 godine nove ere

Najstariji hotel na svetu je Nišijama Onsen Keiunkan, koji radi od 750 godine posle Hrista. Vodi ga ista porodica već 52 generacije, a hotel predstavlja njihovu posvećenost poslu i gostoprimstvu.

Hotel se nalazi na tri sata vožnje zapadno od Tokija u blizini planine Fudži, poznat je po toplim izvorima u kojima putnici i tursiti uživaju vekovima.

Usitinu ovaj hotel je neverovatno mesto bogato istorijom, koje i u potpunosti je mora se poseteiti , u agendi svih koji cene tradiciju i i toplinu pordicno vođenog biznisa.

Hotel je 2011 godine u Ginisovoj knjizi rekorda proglašen najstarijim na svetu , uprkos tome da su njegovi sadržaji stari tek nekoliko decenija.

Keiunkan leži u podnožju planine Akaiši. Od svog osnivanja, banja je svu svoju toplu vodu dobijala direktno iz lokalnih izvora Hakuho. Hotel Onsen je kreirao Fudživara Mahito, sin pomoćnika 38. cara Japana, cara Tendžija.

Ove toplice  su stekle popularnost i privukli kupače iz raznih delova Japana Gosti Onsena bili su Takeda Šingen, Tokugava Iejasu i aktuelni car Japana, Naruhito.

@insighclopedia World’s Oldest Hotel?’ #didyouknow #funfact #story #anecdote #edutok #info #information #japan #hotel #nishiyama ♬ original sound – Insighclopedia

Onsen se kontinuirano razvijao tokom svog milenijuma postojanja, pri čemu su rudimentarni bazeni u pećinama zamenjeni gotovim kupatilima u drvenim kolibama, koje su i same menjane i usavršavane tokom vekova. Keiunkan je doživeo svoju najdrastičniju transformaciju 1997. godine kada su stvoreni namenski smeštaji i preduzeće je postalo riokan koji nudi privatne sobe sa futonima i polupansionom.

Do 2017 godine hotelom upravlja 52 generacije iste porodice uključujući i usvojene naslednike. Te 2017. nijedan član porodice nije bio voljan da preuzme posao. Keiunkanov generalni direktor Kenjiro Kavano izabran je za novog predsednika. Pošto Kavano nije bio u srodstvu sa vlasnikom, nije mogao da nasledi Iušimu, holding kompaniju. Vlasništvo nad Keiunkanom je preneto na novu holding kompaniju, Nišiiiama Onsen Keiunkan Limited, a kompanije Iushima je raspuštena

Hotel ima 37 soba, kaiseki restoran i platformu za posmatranje meseca. Od 2019. godine, sve sobe i objekti hotela imaju bežični pristup internetu bez lozinke. Tatami prostirke i klasična umetnost nameštaju sobe. Osoblje nosi nibu-šiki (dvodelni) kimono

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter